"Prvo da odemo na SP, pa onda kritikujte"

Italijanski selektor medijima

"Prvo da odemo na SP, pa onda kritikujte"

Edmir Škorić

Selektor Italije Giampiero Ventura je uvjeren da će odvesti reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo.

Italijani nisu uspjeli da pored Španije odu direktno na Mundijal, ali imaju šansu da u dvomeču sa Šveđanima ovjere karte za Rusiju. 

"Ovo je važan trenutak za mene i za moju priču. Isto tako, to je slučaj i sa igrčaima. Neki mogu da ostvare san i odu na Mundijal, a neki da završe priču na najbolji način. Ovo je nešto najvažnije u našim karijerama", kazao je Ventura, pa je dodao:

"Postoji odlučnost i uvjerenje da možemo dobro da uradimo. Igrači imaju veliku volju i želju. Prije Španije smo imali dosta pobjeda, a nakon Španije dosta kritika. Prihvatit ćemo ih, posebno one konstruktivne, ali neka nam sude kada završe mečevi".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Idemo na Svjetsko prvenstvo, a onda možemo odgovoriti na kritike. Imamo cilj koji moramo da postignemo, a kasnije ćemo o svemu drugom raspravljati", naglasio je Ventura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi