"Roma može osvojiti Scudetto, a Džeko je bolji od Higuaina"

Diego Perotti pred derbi

"Roma može osvojiti Scudetto, a Džeko je bolji od Higuaina"

U subotu je na rasporedu veliki derbi Serije A u kojem će se sastati Juventus i Roma.

Pred utakmicu dva, objektivno, jedina kandidata za naslov prvaka u Italiji govorio je fudbaler Rome Diego Perotti, koji je iskoristio priliku i da uporedi Higuaina i Džeku.

Argentinac je istakao da su oba napadača svjetski kalibar, ali je Džeku izabrao ispred svog sunarodnjaka.

"Oni spadaju među najbolje napadače na svijetu. Obojica su izuzetno efikasni i opasni, ali Džeko je u ovom trenutku bolji. Pogledajte kakvu sezonu igra i koliko je golova postigao", rekao je Perotti, koji je potom nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Buffon je izjavio da Roma može osvojiti Scudetto, a ja bih se složio s njim. Žao mi je što nas prati peh sa povredama, prvo Florenzi, zatim Salah i sada Peres. Sreća je što smo ostvarili pobjede u prethodna dva derbija sa Lazijem i Milanom i tako održali korak za vodećim Juventusom. Bit će to teška i vrlo važna utakmica, a mi ćemo učiniti sve da pobijedimo u Torinu".

Meč Juventusa i Rome igra se u subotu s početkom u 20:45, a Stara dama bi pobjedom 'pobjegla' svom rivalu na velikih sedam bodova razlike.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije