"Roma se dogovorila sa Aubameyangom, ali doveli su Destra"

Priča iz 2012. godine

"Roma se dogovorila sa Aubameyangom, ali doveli su Destra"

Roma je danas mogla biti jača za jednog od najboljih napadača u Evropi Pierra-Emericka Aubameyanga da su na ljeto 2012. godine postupili bolje.

Naime, agent ovog sjajnog reprezentativca Gabona Oscar Damiani oktrio je za radio TMW da je Roma u to vrijeme dogovorila sve uslove sa ovim fudbalerom, ali da se na kraju ipak odlučila za Destra.

"Nakon što je Aubameyang prešao u Dortmund, postao je jedan od fudbalera koje je veoma teško dovesti. Sada vrijedi oko 70 ili 80 miliona eura, ali Borussija nema potrebu da ga proda. Oni koji su ga željeli trebali su ga dovesti dok je igrao u St.Etienneu i kada je vrijedio oko 12 ili 13 miliona eura", rekao je Damiani i nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Jedini koji ga je želio, a zapravo je blokirao Aubameyanga bio je Walter Sabatini iz Rome. Ipak, oni su se na kraju odlučili za Destra i posao je propao".

Podsjetimo, Roma je na ljeto 2012. godine dovela Destra iz Genoe za 16 miliona funti, ali ovaj fudbaler se nije proslavio na Olimpicu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti