"Ronaldo? Ma ni blizu Messija"

Jordi Alba hvali svog saigrača

"Ronaldo? Ma ni blizu Messija"

Edmir Škorić

Barcelonin defanzivac Jordi Alba smatra da Cristiano Ronaldo nikada neće biti poput Lionela Messija.

Premda Ronaldo u posljednje vrijeme oduševljava, postigao je osam golova u dva nastupa, Alba vjeruje da nikada neće biti na nivou njegovog saigrača Messija.

"Ako ćemo biti realni i zaboraviti timsku lojalnost, ne možete da poredite Messija s bilo kojim drugim igračem. Leo je najbolji na svijetu", rekao je Alba, dodavši:

"Ronaldo je fantastičan igrač, postiže dosta golova i zaista je kompletan, ali ono što Messi radi drugi jednostavno ne mogu niti će ikada moći. Kada je on na terenu, sve se pretvara u korist Barcelone. On je pet stepenica iznad svih drugih".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona u srijedu (večeras) gostuje Romi u prvom kolu grupne faze Lige prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.