"Sramota je da za pet godina nisam ništa osvojio sa Interom"
Foto: EPA

Rodrigo Palacio razočaran

"Sramota je da za pet godina nisam ništa osvojio sa Interom"

Iskusni argentinski napadač Rodrigo Palacio na kraju ove sezone završava svoju petogodišnju epizodu na Giuseppe Meazzi.

Palacio je u Inter stigao 2012. godine iz Genove i sa ovim klubom će se razići nakon što mu na kraju sezone istekne ugovor, nakon čega najvjerovatnije slijedi povratak u Argentinu.

Palacio je u Inter stigao s namjerom da bude u vrhu italijanskog fudbala i da osvaja trofeje ali to se, na njegovo iznenađenje, nije desilo pa će napustiti ovaj klub bez ijedne osvojene medalje.

"Za Interov dres sam uvijek davao maksimum, trudio sam se da doprinesem boljim rezultatima i da ostavim trag. Bilo je i lijepih i loših trenutaka, ali je sramota što za pet godina u Interu nisam osvojio nijedan trofej. Ostat će žal, ali ako ništa, trudili smo se", rekao je Palacio.

Za vrijeme boravka u Interu, Palacio je imao priliku sarađivati sa nekoliko sunarodnjaka u vrhu napada. Kako je rekao, Milito je broj jedan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Diego Milito je broj jedan, a to svi znamo. On je šampion i bio je pravi lider. Njegova se riječ cijenila u svlačionici. Icardi je također fantastičan, mnogo je napredovao od dolaska u klub. Siguran sam da će postati vrhunski igrač, ako već nije. Što se tiče Osvalda, on je bio jako talentovan ali nije imao dovoljno želje da postane veliki igrač. Šteta, mogao je više", zaključio je Palacio.

Rodrigo Palacio je od 2012. godine odigrao 169 utakmica za Inter i postigao je 58 golova. U karijeri je još igrao za Bocu Juniors i Genovu, dok je za reprezentaciju Argentine upisao 27 nastupa.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi