"Sretan sam zbog Ranierija i njegove bajke u Leicesteru"

Hasan Salihamidžić o nekadašnjem treneru

"Sretan sam zbog Ranierija i njegove bajke u Leicesteru"

Endin Čaušević

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Hasan Salihamidžić, izjavio je da je sretan što je Claudio Ranieri osvojio titulu s Leicesterom.

Salihamidžić je imao priliku da sarađuje sa Ranierijem dok je nosio dres Juventusa, te je priznao da je i dalje u jako dobrim odnosima sa trenerom Leicestera. Popularni Brazzo nije krio oduševljenje Leicesterovim osvajanjem titule prvaka Engleske.

"Ranieri je trener koji me mnogo naučio dok sam bio u Juventusu. Sretan sam zbog njega i zbog onoga što je uradio za Leicester", rekao je Salihamidžić, te dodao:

"Osvajanje titule prvaka u Engleskoj je dodatni korak u njegovoj karijeri. Leicesterova priča ove sezone je nevjerovatna, posebno na način na koji su stigli do titule. Ni ja nisam mogao zamisliti da će prvak Engleske ove godine biti Leicester".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Salihamidžić je u dresu Juventusa nastupao od 2007. do 2011. godine i upisao je 61 nastup, te je postigao sedam pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi