"Sretni smo zbog poziva u reprezentaciju"

Kenan Pirić i Goran Karačić

"Sretni smo zbog poziva u reprezentaciju"

M. Šljivak

Kenan Pirić i Gran Karačić su dva nova imena na spisku selektora Baždarevića. Mladi golmani Slobode i Zrinjskog ne skrivaju zadovoljstvo što su prvi put na okupljanju našeg najboljeg tima.

"Ovo je vrhunac u mojoj dosadašnjoj karijeri", kaže  Pirić i nastavlja.

"Čast mi je biti ovdje sa našim zvijezdama koje sam gledao na televiziji, a sada ću imati priliku i da ih lično upoznam. Sigurno da su moje igre u Slobodi, posebno sada kad smo izborili nastup na međunarodnoj sceni prepoznali  selektor Baždarević i trener golmana Lugušić i nadam se da ću opravdati očekivanja".

Slično razmišlja i Karačić.

"Ovo je nagrada i meni i Kenanu za naše dobre nastupe u Premijer ligi. Nadam se da ćemo imati priliku da  pokažemo da je ovaj poziv opravdan, ali ujedno to nam je i obaveza da u narednom periodu radimo još više. U klubu su ponosni jer sam najmlađi iz redova Zrinjskog koji je dobio poziv za reprezentaciju, mada smo mi navikli da uvijek neko od naših igrača bude pozvan".

I Pirić i Karačić naglašavaju da se ne boje konkurencije.

"Ovdje smo da radimo i učimo od najboljih a ako dobijemo priliku da igramo trudićemo se da odgovorimo na sve selektorove zahtjeve. Zdravi smo i spremni što je najvažnije a naravno i željni dokazivanja":

Na kraju Karačić ističe da od ranije zna da je atmosfera u reprezentaciji  dobra i sad očekuje da se i lično uvjeri u to.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Imam najbolje mišljenje o našim igračima, igraju u velikim klubovima i jedva čekam da se upoznamo. Znam da su mlađi igrači uvijek dobro prihvaćeni i vjerujem da će tako biti i sada".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi