"Šta god rekli o meni, ja posjedujem kvalitet"

Matuidi poručio francuskim medijima

"Šta god rekli o meni, ja posjedujem kvalitet"

Francuski fudbaler Blaise Matuidi pojavio se na pripremama reprezentacije pred posljednje mečeve kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. 

Francuska će u posljednja dva meča igrati protiv Bugarske i Bjelorusije i to će im biti ujedno i odlučujući mečevi kada je u pitanju plasman na Mundijal. Jedan od igrača koji će sigurno imati veoma bitnu ulogu u tim utakmicama je član Juventusa Blaise Matuidi. 

On je za francuske medije govorio o svojoj karijeri te je poručio da posjeduje neophodan kvalitet koji je potreban da bi se igralo u ekipama poput PSG-a ili Juventusa. 

"Osjećam se zaista dobro. Došao sam ljetos u veliki klub, sa historijom i ambicijama. Baš kao PSG, Juventus želi da osvoji sve trofeje. Trenutno sam u sjajnom klubu, igrao sam za PSG, a sada igram za Juve. Ljudi to ne bi trebali uzimati zdravo za gotovo. Imao sam takve prilike jer, bez obzira šta pričali o meni, posjedujem neophodan kvalitet da igram u tim klubovima. Juve je zaista veliki klub. Igrao sam dosta mečeva za nacionalni tim i želim nastaviti. Konkurencija za mjesto u timu je zdrava i normalna", poručio je Matuidi pred posljednja dva meča kvalifikacija. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Francuzi se trenutno nalaze na prvom mjestu u grupi A ispred Švedske, Holandije i Bugarske ali teoretski još nisu osigurali nastup u Rusiji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi