"Svi su lažovi, niko neće da igra za reprezentaciju"

Iz FS Kosovo tvrde

"Svi su lažovi, niko neće da igra za reprezentaciju"

Midhat Šljivak

Usprkos velikim nadama koje je Fudbalski savez Kosova polagao da će neke od velikih zvijezda evropskog fudabala zaigrati za ovu zemlju, to se na kraju neće desiti.

Imena poput Granita Xhake, Xherdana Shaqirija ili Valona Behramija imaju pravo nastupa za Kosovo, a iako su navodno pokazivali želju, po njihovim riječima FIFA im ne dopušta promjenu državljanstva i oni će nastaviti igrati za Švicarsku.

Međutim, potpredsjednik saveza Bekim Xaxhiu tvrdi drugačije. Nazvao je ove fudbalere lažovima i da čine sve da ne igraju za Kosovo.

"Sve je jasno. Iako mi je teško ovo reći, ali oni su svi lažovi. Niko od njih nema želju da igra za Kosovo. Nije tačno da im FIFA ne dozvoljava da igraju za nas. Jednostavno, oni to ne žele", rekao je potpredsjednik FS Kosova Bekim Haxhiu. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kosovo će po prvi put igrati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a rivali u grupi su im Hrvatska, Island, Ukrajina, Turska i Finska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi