"Svojim otkazom me povrijedio na dva načina"

Petrović o Miri Bilanu

"Svojim otkazom me povrijedio na dva načina"

E. Čaušević

Košarkaška reprezentacija Hrvatske za nekoliko dana počinje pripreme za Eurobasket.

Selektor hrvatske selekcije Aco Petrović je danas bio šokiran jer mu je još jedan košarkaš odgodio nastup na Evropskom prvenstvu. To je uradio centar Miro Bilan, koji je odlučio dva dana prije početka priprema da saopšti Petroviću da se neće odazvati na poziv.

Ovaj potez je uzdrmao nekadašnjeg selektora BiH, a Petrović na današnjoj press konferenciji nije imao dlaku na jeziku. On je izjavio da su ga povrijedile dvije stvari od strane Bilana.

"Ne smatram ovo njegovim otkazom već povlačenjem poteza s moje strane. Ako neko nije sprema pnda nema šta tražiti u reprezentaciji. Povrijedile su me dvije stvari. Prvo što je otkazao dva dana pred početak priprema, a drugo jer sam odlučio da on bude starter na svih deset zvaničnih utakmica u prošloj godini. Bivšem selektoru je bio tek 12. izbor, a sada je nekorektan prema onom ko mu je dao status prvotimca", rekao je Petrović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti