"Tottenham bi bio prvak Engleske da je Chelsea igrao Evropu"
Foto: EPA

Carragher smatra

"Tottenham bi bio prvak Engleske da je Chelsea igrao Evropu"

Uprkos fantastičnoj sezoni, Tottenham gotovo sigurno ni ove godine neće osvojiti titulu u Premier ligi.

Spursi su i prošle sezone bili veoma blizu naslova, kojeg je tada osvojio Leicester, a sve su prilike da će ove sezone šampion biti Chelsea.

Bivši fudbaler Liverpoola a danas sportski komentator Jamie Carragher dao je interesantnu izjavu u kojoj vjerovatno ima mnogo istine, te poručio da bi ovakav Tottenham osvojio Premier ligu samo da je Chelsea nastupao u Evropi.

"Mislim da Tottenham nema sreće. Prošle sezone su bili blizu, ove isto tako, ali nikako da osvoje titulu. Da je Chelsea igrao u Evropi, Tottenham bi bio prvak Engleske. Chelsea nije igrao Ligu prvaka ni Evropsku ligu i bio je mnogo odmorniji, koncentrisao se samo na Premier ligu i domaće Kupove i zato je sada tu gdje jeste", rekao je Carragher.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham je svoju posljednju titulu prvaka Engleske osvojio još 1961. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi