"U Barcu sam stigao kao dijete, odlazim kao čovjek"
Foto: EPA

Carles Puyol se oprostio od Barcelone

"U Barcu sam stigao kao dijete, odlazim kao čovjek"

Edmir Škorić

Kapiten Barcelone Carles Puyol oprostio se od svog dugogodišnjeg kluba na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Puyol je dugih 19 godina nastupao u dresu katalonskog diva, no ova sezona mu je bila posljednja. S Kataloncima je osvojio sve što se moglo osvojiti i jedan je od najpouzdanijih stopera koje je ovaj klub ikada imao.

Pred punom konferencijskom salom se oprostio od suigrača, trenera, predsjednika i navijača i to u suzama. 

"Živio sam san milion druge djece. Imao sam privilegiju buditi se 19 godina i raditi ono što najviše volim. U Barcelonu sam stigao kao dijete, a odlazim kao čovjek s obitelji", rekao je Puyol.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Premalo je vremena da se zahvalim svima koji su bili dio moje karijere u Barcelone. No ukratko želim reći da se zahvaljujem svim predsjednicima, direktorima, zaposlenicima kluba, trenerima, suigračima i navijačima. Svi ćete mi jako nedostajati", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.