"U četiri dana ne možemo odigrati dvije loše utakmice"

Marko Obradović pred meč protiv Željezničara

"U četiri dana ne možemo odigrati dvije loše utakmice"

Poslije dva međusobna susreta u Kupu BiH, Željezničar i Radnik sutra će na stadionu Grbavica odmjeriti snage u sklopu 22. kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Bijeljinskom klubu pred ovaj meč sigurno ne nedostaje motiva, s obzirom na eliminaciju od Željezničara u četvrtfinalu Kupa BiH, a najveća uzdanica tima koji predvodi Nebojša Milošević će biti sjajni napadač Marko Obradović. 

Trenutno drugi strijelac premijerligaške karavane je uoči utakmice za SportSport.ba izjavio da se nada pozitivnom rezultatu. 

"Sigurno je da želimo popraviti utisak koji smo ostavili u srijedu. Nismo bili na potrebnom nivou, a iako nam je nedostajalo nekoliko igrača, to nam ne može biti opravdanje za lošu predstavu na Grbavici. Željezničar je i sutra favorit, ali uvjeren sam da i mi imamo svoje šanse i da uz maksimum svih igrača možemo doći do pozitivnog rezultata. Ako budemo odigrali kako znamo, imamo se čemu nadati", kazao je optimistični Obradović. 

Svjestan je Obradović da u taboru Željezničara vlada odlična atmosfera zbog rezultata koje klub ostvaruje u posljednje vrijeme.

"Željezničar je u dobrom nizu. Sve im funkcioniše onako kako treba i u takvim okolnostima je logično da u timu vlada odlična atmosfera, međutim mi smo u Bijeljini pokazali da možemo igrati s njima. Nakon ispadanja iz Kupa BiH maksimalno smo fokusirani na sutrašnju utakmicu i pokušat ćemo da ispunimo zamisli trenera i zadovoljni se vratimo kući." 

Željezničar maksimalno respektuje, ali... 

"Željezničar ima nekoliko dobrih pojedinaca koji invidualnim kvalitetom mogu da riješe utakmicu. Ne bih nikoga želio izdvajati iz razloga što su oni, prije svega, kvalitetan tim sa širokim igračkim kadrom. Ipak, bez obzira na sve, teško je da mi u četiri dana možemo odigrati dvije loše utakmice. Gore od onog što smo pokazali u srijedu jednostavno ne može", smatra Obradović. 

I ove sezone Obradović je jedan od najboljih strijelaca u bh. šampionatu. 

"Zadovoljan sam svojim igrama, ali ne u potpunosti. Uvijek smatram da mogu bolje. Meni kao napadaču je najbitnije da moja ekipa igra dobro i da pobjeđuje, a kada je tako onda iskoči i pojedinac", riječi su Obradovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pored predstojećeg, do kraja sezone Željezničar i Radnik će odigrati još dvije utakmice jer su se obje ekipe plasirale u Ligu za prvaka. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi