Šerbečić: Čast i zadovoljstvo je nositi dres državnog tima

Dvojica iz Radnika dobio pozive

Šerbečić: Čast i zadovoljstvo je nositi dres državnog tima

S. Mlaćo

Dvojica nogometaša Radnik iz Bijeljine, 18-godišnji Besim Šerbečić i 20-godišnji Demir Peco nalaze se na spisku juniorske, odnosne mlade reprezentacije naše zemlje.

Jučer jer novi selektor naše mlade reprezentacije Vinko Marinović saopštio spisak pozvanih igrača, a među njima se našao i ofanzivac Demir Peco.

"Veoma mi je drago što sam pozvan u mladu reprezentaciju BiH. San svakog mladog fudbalera jeste da jednog dana brani boje svoje zemlje. Na meni je da opravdam povjerenje selektora Marinkovića i da pokažem svoj kvalitet. Za mene ovo je dodatni motiv za dalji rad i usavršavanje", kazao je Peco za fkradnik.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Juniorska reprezentacije u Francuskoj će od 22. do 27. marta učestvovati na turniru grupe 5. kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Selektor Toni Karačić među 18 putnika uvrstio je i Besima Šerbečića, što i nije neko iznenađenje, s obzirom da veoma dobre igre ovog mladog nogometaša.

"Naravno da mi je drago što sam se našao na spisku selektora Karačića i što sam odabran da budem dio tima koji će krajem marta braniti boje Bosne i Hercegovine u Francuskoj. Čast i zadovoljstvo je nositi dres državnog tima", istakao je Šerbečić, koji ima osam nastupa u državnom timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi