"U Poljskoj svaki kontakt nije faul, pratim svoje Sarajevo"

Adnan Kovačević za SportSport.ba

"U Poljskoj svaki kontakt nije faul, pratim svoje Sarajevo"

S. Mlaćo

Adnan Kovačević u Poljskoj iza sebe ima polusezonu iz snova.

Kovačević je u Koronu Kielce stigao iz redova FK Sarajevo, te vrlo brzo postao glavni igrač trenutno četvrtoplasirane momčadi Poljske Ekstraklase.

Kovačevića ide sjajno, standardan je te redovno dobija hvalospjeve ljudi iz kluba, medija, navijača... Posljednje priznanje je stiglo u vidu najboljeg defanzivca lige u prvom dijelu sezone, što je bio i povod razgovora za SportSport.ba.

"Sigurno da sam sretan i zadovoljan svojim igrama. Što se tiče kluba, od ove sezone se mnogo promijenilo. Došao je novi vlasnik, predsjednik stručni štab i puno novih igrača, uključujući i mene. Za sada se sve fino posložilo i pravimo odlične rezultate. Cilj nam je da završimo među prvih osam. Liga je mnogo izjednačena, skoro da svako svakog može pobijediti. Igra se jako i čvrsto, ne svira se faul za svaki kontakt. Uslovi su odlični, liga je dosta dobro gledana i posjećena", ističe Kovačević na početku razgovora za SportSport.ba.

Malo ko se nadao da će po dolasku u Koronu postati standardan, te jedan od glavnih igrača.

"Vidite, došao sam tu da igram. Od prvog treninga sam davao svoj maksimum i želio se nametnuti treneru, što sam i uspio. Iskoristio sam svoju šansu i sad imam puno povjerenje trenera. Upisao sam i dvije asistencije, ali žalim za nekim šansama. Nadam se da će u nastavku sezone postići i koji pogodak", uz osmijeh kaže raspoloženi 24-godišnji defanzivac.

Svjestan je da se već sada odlazak u Poljsku pokazao kao pravi potez.

"Mislim da je bilo pravo vrijeme za odlazak i sada se pokazalo da je to baš tako. Želio sam nastaviti karijeru u Evropi i okušati se u jačim ligama. Za sada mi hvala Bogu ide dobro".

Upisao je i sedam nastupa za mladu reprezentaciju BiH, a dobre igre sigurno će biti jak povod da i vjerovatno novi selektor naše "A" reprezentacije u Poljskoj pogleda kandidata za zadnju liniju, ionako problematičnu već duži vremenski period.

"Svaki igrač ima želju da igra za "A" reprezentaciju svoje zemlje, tako i ja. Želim da se svojim igrama nametnem novom selektoru i nadam se pozivu", iskren je Kovačević.

U BiH je nastupao za NK Travnik i FK Sarajevo. Veziri se trenutno bore za opstanak u Prvoj ligi FBiH, dok se Sarajevo dolaskom Husrefa Musemića probudilo i uključilo u borbu za prvo mjesto. Kovačević priznaje da prati ova dva tima.

"Pratim svoje Sarajevo i gledam svaku utakmicu, ukoliko sam naravno u mogućnosti. Dolaskom Musemića uspjeli su se dići i vratiti u borbu za titulu i mnogo mi je drago da su na pravom putu. Želim im puno sreće u nastavku sezone, a u kontaktu sa i sa igračima iz Travnika i znam kakva je situacija tamo. Nadam se se da će uspjeti izaći iz krize i izboriti opstanak ove sezone", kaže Kovačević.

Mnogi mu predviđaju veliku karijeru, ali on želi ići korak po korak. Svoj san ima, kao i svaki sportista.

"Prvo, nadam se da ću biti zdrav, što je i najbitnije. Šta će vrijeme donijeti, to ćemo vidjeti. Sigurno da ne razmišljam o promijeni sredine već na zimu, nego sam maksimalno skoncentrisan na rad i utakmice u Koroni. Može se reći da je moj cilj liga petice. Navijač sam i pratilac Real Madrida, tako bi bio najsretniji kada bi zaigrao u tom klubu", dodao je na kraju razgovora Adnan Kovačević, član Poljske Korone Kielce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi