"Više me brine što nam je himna bez teksta nego Katalonija"
Foto: EPA

Sergio Ramos u svom stilu

"Više me brine što nam je himna bez teksta nego Katalonija"

Endin Čaušević

Defanzivac Real Madrida, Sergio Ramos, u izjavi za uglednu Marcu priznao je da želi da Barcelona ostane u La Ligu uprkos svim pričama oko nezavisnosti Katalonije.

Katalonija je prije nekoliko dana proglasila nezavisnost od Španije nakon čega se atmosfera u ovoj državi dodatno zakuhala. Real Madrid je prethodnog vikenda igrao protiv Girone gdje su navijači ovog kluba pokazali koliko žele nezavisnost Katalonije. Ipak, Sergio Ramos vjeruje da država ima i većih problema od toga.

"Komplikovano je sve to. Nekako mi je teško povjerovati da neko želi  nezavisnost. Želim da Barcelona ostane u ovoj ligi i vjerujem da će se to desiti na kraju uprkos svim tim silnim pričama oko nezavisnosti. Ne bih volio da se odvoje jer sigurno je da smo jači kada smo zajedno", rekao je Ramos, te dodao:

"Protiv Girone sam se osjećao kao Španac kao svugdje u ovoj državi. Kao državljanin Španije više sam zabrinut što naša himna nema teksta nego zbog situacije oko Katalonije. Volio bih da imamo himnu jer zavidim drugim reprezentacijama kada pjevaju iz sveg srca, to i mi želimo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi