"Žalim što sam Ronalda pustio da igra protiv Uniteda"

Fernando Santos priznao

"Žalim što sam Ronalda pustio da igra protiv Uniteda"

Midhat Šljivak

Nekadašnji trener lisabonskog Sportinga, a sada selektor reprezentacije Portugala Fernando Santos, žali što je 2003. godine dozvolio Cristianu Ronaldu da zaigra protiv Manchester Uniteda.

Tada 18-godišnji Ronaldo je impresionirao Sir Alexa Fergusona, koji ga je odmah odoveo na Old Trafford.

Ronaldo je postao jedan od najboljih igrača svijeta svih vremena, a Santos ističe kako žali što je CR-u dozvolio da zaigra u tom meču.

"Trenirao sam Sporting u to vrijeme. Pustio sam Ronalda da zaigra protiv Manchester Uniteda, a sada zbog toga žalim. Ricardo Quaresma je otišao u Barcelonu sedam dana ranije, a dva dana kasnije Cristiano je bio na putu za Manchester", istakao je Santos.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldo je potom zablistao na Old Traffordu, kojeg je napustio 2009. godine, kada je potpisao za Real Madrid.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti