Selektor razočaran nakon poraza

"Žao mi je što smo ugostili Belgiju na ovakvom terenu"

Midhat Šljivak

U prostorijama stadiona Grbavica održana je press konferencija nakon utakmice BiH - Belgija, a medijima se obratio selektor Mehmed Baždarević.

U analizi meča selektor je još jednom istakao kako su naš na kraju greške odbrane skupo koštale.

"Ne bih ulazio u neke posebne analize. Bila je ovo jako dobra utakmica, ali s dosta grešaka s naše strane koje nisu za ovaj nivo. Zalaganje i borbenost su bili dobri, ali previše grešaka smo napravili za ovakvu ekipu. Oni koriste svaku grešku da postignu gol. Da smo imali više iskostva i želje, možda smo mogli sačuvati 3:3 i u posljednjih 10 minuta tražiti pobjedu. Greške u odbrani su nas koštale", rekao je Baždarević u osvrtu na utakmicu.

"Ne bih želio da dijelim ekipu jer je ovo kolektivna igra. Gol iz kornera kojeg smo primili je zbog nedostatka komunikacije između igrača koji prvi put igraju skupa. Takve stvari bez obzira na sve ne smiju se dešavati. Nedostajala je koncentracija i iskustvo, kad primite četiri gola zadnja linija je odgovornija od ostatka tima. Nedostajao je dodatni angažman u  zadnjoj liniji. Nedostatak igrača nam je napravio dodatne probleme. Ostali smo bez igrača koji bi nam vjerovatno pomogli iskustvom", istakao je selektor.

"Zašto bi nam više odgovarao loš teren i kiša? Bila bi još bolja utakmica da su uslovi bili bolji. Nama bi to više odgovaralo, posebno zbog načina na kojeg naš tim igra. Žao mi je što smo jednu ovakvu reprezentaciju dočekali na ovakvom terenu".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Pohvalio je selektor učinak Harisa Duljevića.

"Velika je stvar što je Duljević pokazao da se može računati na njega. Igrao je jako kvalitetno i angažovano što je velika stvar za reprezentaciju".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi