Džeko konačno ide u Inter jer je Roma pronašla novog napadača

Dobili odgovor od Juventusa

Džeko konačno ide u Inter jer je Roma pronašla novog napadača

E. Čaušević

Edin Džeko već se sedmicama povezuje s Interom, ali iako mnogi tvrde da je ovaj transfer dogovoren još uvijek se čeka zvanična potvrda.

Džeko će nakon četiri sezone prema svemu sudeći napustiti Romu u kojoj je bio jedan od glavnih igrača. Rimski klub očito želi podmladiti ekipu, a navodno ni bh. napadaču se ne ostaje više previše u redovima Vučice.

Italijanski mediji već sedmicama pišu o tome da je Roma dogovorila s Interom transfer Džeke koji bi trebao iznositi oko 13 miliona eura. No, razlog zbog čega ništa još uvijek nije ozvaničeno jeste činjenica da rimski klub prvo želi dovesti novog napadača.

U posljednje vrijeme s Romom se povezivalo nekoliko napadača iz Serije A, ali ozbiljnijih pregovora nije bilo. No, čini se da bi Roma uskoro mogla riješiti ovaj problem jer su kontaktirali Juventus.

Naime, Vučica iz Juventusa želi dovesti Gonzala Higuaina koji se vratio s posudbe iz Chelseaja. Čelnici Stare dame žele što prije da prodaju Argentinca iako Maurizio Sarri nema ništa protiv njegovog ostanka u timu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, u Juventusu smatraju da im Higuain nije potreban, a Gianluca Di Marzio prenosi da su poručili Romi da mogu pregovarati, te da je argentinski napadač na prodaju.

Očekuje se da Roma uskoro počne pregovore oko Higuaina što bi značilo da bi i konačno trebali vidjeti transfer Edina Džeke u Inter.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi