Radamel Falcao planira da se okuša u drugom sportu: Kao mlađi sam igrao na visokom nivou
Kolumbijski napadač želi da započne karijeru kao profesionalni igrač baseballa

Nogometna karijera se bliži kraju

Radamel Falcao planira da se okuša u drugom sportu: Kao mlađi sam igrao na visokom nivou

S. Pašalić

Igrač Monaca Radamel Falcao planira slijediti stope košarkaške legende Michaela Jordana i nakon završetka nogometne karijere da se okuša u baseballu.

Nakon katastrofalne dvije godine u Engleskoj gdje je igrao za Manchester United i Chelsea, Falcao je ponovo oživio svoju karijeru u Francuskoj gdje igra za Monaco za koji je u tri godine odigrao 110 utakmica i postigao 67 golova.

Sa 33 godine na leđima kolumbijski napadač je svjetan da se njegova karijera bliži kraju pa je počeo razmišljati šta će raditi nakon toga.

Tako je Falcao otkrio da bi se želio okušati u baseballu i slijediti stope Michaela Jordana koji se u oktobru 1993. godine povukao iz košarke kako bi započeo karijeru u baseballu te je potpisao za Chicago White Soxe četiri mjeseca kasnije.

"Volim baseball. Kada sam bio mali dok sam odrastao u Venecueli igrao sam baseball i to na visokom nivou", izjavio je Radamel Falcao.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Često o tome razgovaram sa svojom ženom. Mislim da ću kada završim svoju nogometnu karijeru, započeti svoju karijeru kao profesionalni igrač baseballa", rekao je Falcao.

"Poput Jordana, čak i ako je bio košarkaš i nije igrao u velikim baseball ligama na najvišem nivou. Želim biti prvi koji će uspjeti!", zaključio je igrač Monaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti