Falcao ne gubi vrijeme: Doputovao u Rim da obavi razgovore s čak dva kluba

Nastavlja karijeru u Italiji?

Falcao ne gubi vrijeme: Doputovao u Rim da obavi razgovore s čak dva kluba

E. Čaušević

Kolumbijski napadač Radamel Falcao već nekoliko sezona nosi dres Monaca, ali prema svemu sudeći na ljeto će promijeniti sredinu.

Iskusni napadač je do prije nekoliko godina žario i palio na evropskim terenima, ali je sve to zaustavila teška povreda koljena koju je zadobio 2014. godine. Ipak, Kolumbijac je uspio da se vrati u formu u dresu Monaca i proteklih sezona je ovaj tim vodio čak do polufinala Lige prvaka.

No, u posljednje vrijeme se sve više piše o tome da će ovaj 33-godišnji napadač napustiti Kneževinu na kraju sezone. Inters za njega pokazalo je nekoliko klubova, a većinom su to timovi iz Italije.

Corriere dello Sport jutros je prenio da je Falcao odlučio da će Seria A biti njegov novi izazov, te da navodno pregovara s Laziom i Milanom. Kolumbijac će čak pratiti večeras meč na Olimpicu ovih ekipa jer je uočen na ulicama Rima.

Falcao je tako došao da "ubije dvije muhe jednim udarcem", jer će isti dan održati pregovore s oba kluba. Italijani pišu da je bliže prelasku u Lazio koji traži iskusnog napadača kao što je to nekada bio legendarni Miroslav Klose.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Milanu teško da će se moći izboriti za mjesto prvog napadača pored Piateka, ali ukoliko pristane da bude rezerva sigurno da su mu vrata na San Siru širom otvorena.

Falcao je na meti Rossonera bio još ljetos, ali su prekinuli pregovore kada se otvorila mogućnost da dovedu Gonzala Higuaina što se nije pokazalo baš kao dobar potez. Kolumbijac s Monacom ima ugovor do ljeta 2020. godine.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi