Falcao potpisao za Rayo Vallecano i sve šokirao izborom broja u novom klubu

Stigao iz Galatasarayja

Falcao potpisao za Rayo Vallecano i sve šokirao izborom broja u novom klubu

E. Čaušević

Iskusni kolumbijski napadač Radamel Falcao nakon dvije sezone odlučio je napustiti Galatasaray i vratiti se u Španiju.

Falcao je svojevremeno bio jedan od najboljih napadača na svijetu, ali je 2014. godine doživio tešku povredu koljena dok je igrao za Monaco, te se nije uspio vratiti u staru formu.

Prethodne dvije sezone ovaj 35-godišnji napadač igrao je u dresu Galate, ali je na kraju prošle sezone odlučio da napusti klub nakon isteka ugovora.

Falcao se povezivao s nekoliko klubova, ali se na kraju odlučio vratiti u Španiju i iznenadio je sve odlukom da potpiše jednogodišnji ugovor s Rayo Vallecanom.

Kolumbijac je zvanično predstavljen u madridskom klubu kao veliko pojačanje i sigurno je da će dobro doći Rayu u misiji borbe za opstanak u La Ligi ove sezone.

Također, Falcao je mnoge iznenadio izborom broja u novom klubu jer je u svojoj karijeri inače nosio dres sa brojem devet.

Broj devet u Rayu nosi Randy Nteka i Falcao je bio primoran da izabere neki drugi broj. No, svi su bili iznenađeni kada Kolumbijac odlučio da će u svom novom klubu na dresu nositi broj tri.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nije baš često da napadači uzimaju broj tri koji je inače "rezervisan" za defanzivce, ali Falcau to očito ne smeta.

Image

Top Komentari

brutal_bandal
Isto ko kad je Kodro uzeo 2 Athletic Bilbau
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi