Radamel Falcao našao novi klub: Stiže kao pomoć u borbi za ostanak
Foto - EPA

Legendari Kolumbijac

Radamel Falcao našao novi klub: Stiže kao pomoć u borbi za ostanak

M. Šljivak

Legendarni kolumbijski napadač Radamel Falcao (35) našao je novi klub.

Nakon što je prije nekoliko dana raskinuo ugovor sa turskim Galatasarayem, Falcao nije dugo tražio novi klub i danas je postao novi član španskog Rayo Vallecana.

Ekipa iz predgrađa Madrida potvrdila je dolazak 35-godišnjeg napadača koji će sasvim sigurno biti veliko pojačanje za ovaj tim.

"Falcao je novi igrač Rayo Vallecana. Dobro došao u Vallecas", poručili su iz ovog španskog tima.

Legendarni napadač je prethodne dvije sezone igrao u Galatasarayu, a prije turskog velikana igrao je za elitne klubove.

[instagram]https://www.instagram.com/p/B2oDrKLJDJB/[/instagram]

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Evropu je stigao 2009. godine iz argentinskog velikana Rivera. Igrao je za Porto, Atletico Madrid, Monaco, Manchester United i Chelsea.

Rayo Vallecano u tri odigrana kola ove sezone ima učinak od jedne pobjede i dva poraza. Ovom klubu se predviđa borba za ostanak, a Falcao bi svojim iskustvom u toj borbi itekako mogao pomoći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi