Rasipa se čelična odbrana Atletica: Ode i Juanfran

Iskusni Španac se oprostio od Jorgandžija

Rasipa se čelična odbrana Atletica: Ode i Juanfran

Atletico Madrid je godinama unazad važio za ekipu čiju je "granitnu" odbranu bilo gotovo nemoguće probiti. Ipak, u narednoj sezoni zadnja linija Jorgandžija neće biti ona na koju smo navikli.

Po zvaničnom isteku sezone Atletico će napustiti iskusni Diego Godin koji će preći u Inter, dok će Lucas Hernandez u Bayern pošto je bavarski velikan još davno dogovorio njegov rekordni transfer.

Redove Jorgandžija napušta i iskusni desni bek Juanfran.

Već neko vrijeme se špekulisalo da će Juanfran ovog ljeta, po isteku ugovora, napustiti Atletico, a to je sada i potvrđeno na oproštajnoj press konferenciji.

"Ovo su moji posljednji dani u Atletico Madridu. Nadam se da ću se uskoro vratiti, to je ono što želim jer je ovo moj dom. Protekle godine su bile odlične, prelijepe, najbolje u mojoj karijeri", poručio je Juanfran.

Još uvijek nije poznato gdje bi 34-godišnji defanzivac mogao nastaviti svoju karijeru i da li će to uopšte učiniti.

Inače, Juanfran je ove sezone odigrao 30 utakmica za Atletico Madrid u svim takmičenjima, te je upisao dvije asistencije.

Juanfran je produkt omladinskog pogona Real Madrida, a kraljevski klub je napustio 2005. godine kada je poslan na posudbu u Espanyol.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naredne godine je prodan Osasuni, a upravo je iz Osasune prije osam godina stigao u Atletico Madrid.

Tokom svoje bogate karijere Juanfran je upisao i 22 nastupa za reprezentaciju Španije, te je u dresu Crvene furije postigao i jedan gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi