Bogdanović govorio o ženi koju je u januaru 1989. upoznao na Grbavici, ali izvinjenja i dalje nema

Zbog nedavnih izjava o ženama

Bogdanović govorio o ženi koju je u januaru 1989. upoznao na Grbavici, ali izvinjenja i dalje nema

Edmir Škorić

Stručni konsultant RTS-a Rade Bogdanović imao je ponovo nastup na toj televiziji nakon jučerašnje utakmice reprezentacije Srbije, a i pored zahtjeva voditelja programa Jovana Memedovića da to učini, izbjegao je da uputi izvinjenje ženema koje uvrijedio svojim prethodnim izjavama.

Nekadašnji nogometaš sarajevskog Željezničara danima na RTS-u komentariše utakmice, ali s nekim izjavama je privukao puno pažnje. Bilo je tu zaista duhovitih, zanimljivih i poučnih stvari, ali nedavna izjava o ženama ipak je bila neukusna i smatra se seksističkom.

Naime, Bogdanović je tada poručio ženama i djevojkama srpskih reprezentativaca da „ljuljaju djecu“ i da se „kupaju u tim milionima“.

Nakon tih izjava očekivano su krenule brojne kritike javnosti i osude seksističkih izjava Bogdanovića. Memedović je zbog toga zatražio od Bogdanovića izvinjenje i pojašnjenje cijele situacije.

„Pričali smo o fudbalu, bila je tema da li žene treba da idu dole ili ne, šta treba našim repreezntativcima… moram da vam kažem, ja sam u životu imao tri autoriteta. Jedan mi je bio pokojni otac, drugi mi je majka Nada i treći mi je supruga s kojom se zabavljam od 4. januara 1989. godine u 12 sati i 30 minuta na autobuskoj stanici Grbavica smo se upoznali, ona u zelenoj „Mont“ jakni, a ja poslije treninga“, rekao je Bogdanović.

Oglasi

On je zatim istakao da voli selektora reprezentacije Dragana Stojkovića Piksija, ali i šta mu je supruga rekla nakon analize.

„Ona me iskritikovala poslije utakmice sa Kamerunom. Pošto zna da cijenim i volim Dragana Stojkovića Piksija, ali ja sam tu utakmicu tako vidio i ja sam to htio da kažem. Za tri dana slavim 30 godina braka, ako se računa i zabavljanje to je manje više skoro 34 godine. Pričao sam na tu temu sa njom. Ona me iskritikovala kad sam analizirao utakmicu sa Kamerunom, pošto zna, rekao sam maloprije koliko sam ga cijenio i volio i koliko ga volim i poštujem – Dragana Stojkovića Piksija. Na toj utakmici, ja sam je prosto vidio, tako sam htio da kažem, tako sam izanalizirao, ona smatra da nisam trebao. Ona smatra da tako nisam trebao. Ja sam rekao „Ok, ako ti smatraš“ da to nisam trebao, ali ja sam profesionalno odradio svoj zadatak. U drugoj situaciji mi je rekla da nisam ništa nisam pogrešio da sam samo mogao da kažem određene supruge, ali eto nisam imao vremena ovde je uvijek malo stres, to je konktest pričanja o utakmici, o pripremi. Rekao sam da je Veljko Paunović na SP na Novom Zelandu osvojio zato što je kvalitetan trener i čovjek, zato što je napravio grupu sjajnih igrača i bio je mnogo daleko da bi mu dolazili u hotel raznorazni ljudi, prema tome i dalje smatram da je reprezentaciji trebao mir, da su trebali da budu bolje izolovani i da je tu FSS podbacio“, obrazložio je Bogdanović.

Pravdao se, ali nije uputio konkretno izvinjenje zbog svoje izjave.

Oglasi

Rođeni Sarajlija je imao veliku karijeru jer je još igrao za Atletico Madrid i Werder Bremen, a prije dvije godine je u jednom intervjuu otkrio da su reprezentativci Srbije dolazili sa starletama u pola pet ili šest sati poslije noćnog izlaska.

"Jedan igrač, na kome se zasnivala igra reprezentacije, ako mene pitate nezasluženo, je u Kovilovo u pola 6 došao sa dvije devojke", ispričao je Rade Bogdanović, osvrnuvši se na poraz od Škotske u baražu za Evropsko prvenstvo.

Svojevremeno je odbio da igra za BiH, otvoreno priznavši da to srce nije osjećalo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Odbio sam da igram za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Imao sam ozbiljne razgovore dok je selektor bio Mišo Smajlović. Međutim, odlučio sam, ako ne mogu da igram za Srbiju, neću ni za koga. Druga stvar, bila je nezgodna situacija igrati za BiH jer je prošlo malo vremena od završetka rata. Nisam se bojao zbog toga što sam Srbin, ali jednostavno srce nije osjećalo, a nisam ni želio. Kad srce ne osjeća, što bih igrao? Pritom bih izgubio dosta dragih ljudi koji su u Bosni. Mislim da nisam pogriješio", rekao je Bogdanović.

Za selekciju Jugoslavije je odigrao tri utakmice i postigao je dva gola.

Top Komentari

plemic
uglavnom iskren do boča ...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi