U studiju muk: Piksija niko nije "poderao" kao bivši igrač Željezničara

Bogdanović bez dlake na jeziku

U studiju muk: Piksija niko nije "poderao" kao bivši igrač Željezničara

Endin Čaušević

Srbija je razočarala svoje navijače protiv Kameruna jer je osvojila samo jedan bod odigravši 3:3 iako je vodila čak sa 3:1, ali na kraju nije došla do pobjede. Velike kritike nakon ovog remija dobio je selektor Dragan Stojković, a posebno je bio "glasan" Rade Bogdanović koji je bez dlake na jeziku danas kritikovao legendarnog Piksija.

Srbi su bili favoriti u današnjem meču protiv Kameruna i pobjeda bi im donijela odlične šanse za plasman dalje, ali na kraju su Orlovi osvojili samo jedan bod što im je dodatno otežalo situaciju u grupi pred meč odluke protiv Švicarske.

Iako je Srbija nakon sat vremena utakmice vodila sa 3:1 na kraju je Kamerun iskoristio dvije velike greške odbrane Orlova i uspio je da s dva gola u svega nekoliko minuta šokira igrače Srbije.

Do kraja utakmice Srbija nije uspjela da dođe do četvrtog gola i pobjede iako su Mitrović i društvo imali nekoliko ogromnih prilika.

Ovaj rezultat razočarao je javnost u Srbiji jer je jasno koliko im je osvajanje samo jednog boda otežalo situaciju u grupi. Međutim, meč u posljednjem kolu protiv Švicarske je i dalje odlučujući.

Nakon utakmice velike kritike dobio je selektor Stojković koji nakon vodstva Srbije od 3:1 nije povukao svoj tim malo više u odbranu što se Srbima itekako obilo o glavu.

Oglasi

Najglasniji u tim kritikama bio je nekadašnji igrač sarajevskog Željezničara, Rade Bogdanović, koji komentariše na RTS-u utakmice Mundijala u Kataru, te je bez dlake na jeziku rekao šta mu je najviše zasmetalo.

Bogdanović je izjavio da je danas izgledalo kao da Srbija nema selektora na klupi i da je neprihvatljivo da se na takav način ostane bez pobjede u tako važnoj utakmici Svjetskog prvenstva.

"Mi smo danas odigrali utakmicu, a da nismo imali selektora na klupi. Nikada nisam vidio da neko lošije vodi utakmicu na tako velikom takmičenju kao Dragan Stojković danas", počeo je Bogdanović i nastavio.

"Užasno, jednostavno užasno. Da vi kod rezultata 3:1 kad vam se ekipa vratila na kraju prvog poluvremena s dva gola postignete i treći i imate dva gola prednosti i onda pustite njih petoricu na visoki presing, da deset minuta ne znate ko gdje udara. Kao trener na klupi vi prosto morate da razmišljate da imate 3:1 vodstvo da se malo vratiš i spustiš loptu, fizička forma nije dobra što je kukao protiv Brazila na te stvari...".

"Moj ljubimac, njega obožavam, mali Pavlović se povrijedi i njegovim izlaskom je nastupio potom. Pa, te izmjene koje je pravio života mi bavit će se ljudi sportom i ovom utakmicom naveliko sigurno, ali niko neće ući u glavu šta je čovjek htio time da uradi".

Jasno je da će igrači Srbije večeras navijati za Brazil protiv Švicarske i nadati se pobjedi Karioka kako bi u posljednjem kolu imali sve u svojim rukama. Trenutna situacija na tabeli i gol razlika im baš i ne ide u prilog.

# Tim BU Bodovi GR
1. Brazil 1 3 2:0
2. Švicarska 1 3 1:0
3. Kamerun 2 1 3:4
4. Srbija 2 1 3:5

Srbija i Švicarska će igrati u zadnjem kolu boriti za plasman dalje, ali jasno je da će Švicarci biti u dosta boljoj poziciji jer oni imaju već tri boda na kontu i meč manje u odnosu na Srbiju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

I Kamerunci su i dalje u igri, ali njima je potrebno čudo u zadnjem kolu i pobjeda protiv Brazila i da im se poslože stvari u meču Srbija - Švicarska kako bi eventualno prošli dalje.

Utakmica između Švicarske i Brazila igra se od 17 sati, dok su mečevi trećeg kola u kojem igraču Srbija - Švicarska i Brazil - Kamerun na rasporedu u petak sa početkom u 20 sati.

Top Komentari

SEJFUDIBIKODZE
mislim da je srbija za klasu bolja o hrvata ,al fali nesto,mozda je do vjecno i u svemu do gubitnicke prirode,
1 5
King_Kenny
...Brazil ako veceras pobijedi ima osigurano 1.mjesto i moze izgubiti od Kameruna u zadnjem kolu jer ce im biti nebitna utakmica i cuvat ce se povreda,sto znaci da Srbija i sa pobjedom protiv Svicarske moze ispasti...
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi