Bivši Željin as komentariše utakmice Mundijala: "Ja sam sebi junak, ustao sam u 7:30 i slagao drva"
Rade Bogdanović je mnogima uljepšao dan svojim komentarima (Screenshot: RTS)

Bogdanović u svom stilu

Bivši Željin as komentariše utakmice Mundijala: "Ja sam sebi junak, ustao sam u 7:30 i slagao drva"

Edmir Škorić

Svjetsko prvenstvo ušlo je u osmi dan, a posebno interesantno je svima onima koji prate utakmice na RTS-u gdje u studiju u specijalnoj emisiji gostuje nekadašnji igrač Željezničara Rade Bogdanović.

Bogdanović je od početka turnira jedan od stručnih konsultanata koji je već navikao gledaoce na dosta opušten stil komentarisanja, pa je tako bilo i ovog puta kada je pričao o tragičarima i junacima u dosadašnjem toku Mundijala.

"Ja sam sam za sebe junak. Ustao sam jutros u 7:30, slagao sam drva u garaži, pet metara sam kupio i moram da budem iskren spustili su malo cijenu po metru", rekao je Bogdanović jučer u emisiji i sve prisutne doveo do smijeha, a nasmijao je i mnoge gledaoce.

Rođeni Sarajlija je imao veliku karijeru jer je još igrao za Atletico Madrid i Werder Bremen, a prije dvije godine je u jednom intervjuu otkrio da su reprezentativci Srbije dolazili sa starletama u pola pet ili šest sati poslije noćnog izlaska.

"Jedan igrač, na kome se zasnivala igra reprezentacije, ako mene pitate nezasluženo, je u Kovilovo u pola 6 došao sa dvije devojke", ispričao je Rade Bogdanović, osvrnuvši se na poraz od Škotske u baražu za Evropsko prvenstvo.

Svojevremeno je odbio da igra za BiH, otvoreno priznavši da to srce nije osjećalo.

"Odbio sam da igram za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Imao sam ozbiljne razgovore dok je selektor bio Mišo Smajlović. Međutim, odlučio sam, ako ne mogu da igram za Srbiju, neću ni za koga. Druga stvar, bila je nezgodna situacija igrati za BiH jer je prošlo malo vremena od završetka rata. Nisam se bojao zbog toga što sam Srbin, ali jednostavno srce nije osjećalo, a nisam ni želio. Kad srce ne osjeća, što bih igrao? Pritom bih izgubio dosta dragih ljudi koji su u Bosni. Mislim da nisam pogriješio", rekao je Bogdanović.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Za selekciju Jugoslavije je odigrao tri utakmice i postigao je dva gola.

"Odigrao sam tri utakmice i više me nikad nisu zvali. Da bi bio reprezentativac moraš da imaš određeni lobi. Ovdje se guraju mlađi, produktivniji i financijski isplativiji za određene strukture - menadžeri, direktori, a bogami i političari 'omrse brke'. Tako to funkcioniše i nemam ništa protiv. Ja to nisam imao i nisam želio da ulazim ni razne kombinacije", istakao je on.

Top Komentari

King_Kenny
...u ovom NK SeljU vazda igrali chetalji sa dna kace,najbolji primjeri su ovaj majmun i onaj Radmilo Mihajlovic...na kraju im chetalj Vasilije Vidovic Vaske zapalio stadion...neki bi to nazvali karmom...
3 2
atomskimrav
Rodis se u toj drzavi, stvori te neki klub te drzave, bukvalno te lansira u fudbalski svijet, i ti se svim tim ljudima zahvalis tako sto neces da igras za reprezentaciju te drzave. Haj sto neces da igras nego jos kaze da srce nista ne osjeca prema toj istoj reprezentaciji. Bolje da je sutio da nista nije pricao. Pa haj mu nemoj reci da nije cetnik,onaj ulojeni.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi