Rade Krunić čarobnim golom "načeo" Sassuolo, Empoli pobijedio nakon više od dva mjeseca
Bh. fudbaler je danas pokazao zašto ga mnogi timovi žele dovesti u svoje redove. Ipak, nakon današnjeg pogotka, cijena će mu još više skočiti (Foto: EPA)

Četvrti gol u sezoni

Rade Krunić čarobnim golom "načeo" Sassuolo, Empoli pobijedio nakon više od dva mjeseca

M. Šljivak

Empoli je u 24. kolu Serie A pobijedio na Carlo Castellani stadionu Sassuolo rezultatom 3:0.

Do prvog trijumfa nakon više od dva mjeseca u kojima su imali seriju od osam utakmica bez pobjede, Empoli je stigao na krilima bh. fudbalera Radeta Krunića.

Upravo je sjajni veznjak otvorio seriju golova u 34. minuti i to na kakav način. Uzeo je loptu na 40-ak metara od gola, prošao je nekoliko protivničkih fudbalera, a zatim majstorski prebacio golmana Sassuola za prednost od 1:0.

Samo tri minute kasnije domaći su stigli i do drugog gola. Ovog puta je pogodio Acquah za sigurnih 2:0 nakon prvog poluvremena.

Sve dileme oko pobjednika ovog meča otklonjene su u 60. minuti. Tačku na utakmicu stavio je Farisas pogotkom za konačnih 3:0.

Rade Krunić je uz velike ovacije igru napustio u 88. minuti, a njegov današnji pogodak pokazuje o kakvom fudbaleru se radi.

Empoli je ovom pobjedom pobjegao iz zone ispadanja. Trenutno su na 17. mjestu sa 21 bodom, tri više od Bologne koja drži to mjesto koje vodi u n iži rang takmičenja.

Serie A 24. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Empoli - Sassuolo 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi