Fener prodao Ardu Gulera Real Madridu, pa zamjenu pronašao u reprezentativcu BiH

Turci žele još jednog Zmaja

Fener prodao Ardu Gulera Real Madridu, pa zamjenu pronašao u reprezentativcu BiH

Edmir Škorić

Edin Džeko je ovog ljeta prešao u Fenerbahče kao slobodan igrač iz Intera, a sličnu promjenu mogao bi napraviti još jedan reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Naime, turski novinari objavili su da se Fenerbahče raspitao o Radetu Kruniću kako bi pojačao svoj vezni red.

Turski velikan želi da angažuje našeg reprezentativca, nakon što je ranije ovog mjeseca prodao Ardu Gulera u Real Madrid.

No, ono što bi moglo da predstavi problem Feneru je činjenica da trener Rossonera Stefano Pioli obožava Krunića i skoro ga je koristio u svim utakmicama otkako zajedno rade na San Siru.

29-godišnji Fočak ima ugovor do ljeta 2025. godine, a u Milan je došao iz Empolija 2019. godine, dok je prethodno igrao za Borac Čačak, Veronu, Donji Srem. Karijeru je počeo u ekipi Sutjeska iz Foče. Do sada je sakupio 29 nastupa i postigao četiri gola.

Oglasi

On je jedan u nizu igrača Milan koji su na meti turskih velikana ovog ljeta. I Fener i Bešiktaš interesuju se za Antu Rebića. Za razliku od Krunića, Rebića je Milan spreman prodati i čeka konkretnu ponudu za reprezentativca Hrvatske.

Fenerbahče je dovođenjem Džeke pokazao jasne ambicije da bude prvak Turske poslije dugo godina, a želi napraviti i zapaženje rezultate u Evropi.

Osim Džeke, kao veliko pojačanje stigao je reprezentativac Dušan Tadić iz Ajaxa, zatim Sebastian Szymanski iz Dynamo Moskve, Rodrigo Becao iz Udinesea, Gustavo Henrique iz Flamenga...

Najveći gubitak je odlazak talentovanog veznjaka Gulera, dok će svakkao nedostajati i defanzivac Atti8la Szalai koji je potpisao za Hoffenheim. Bruma je otišao u Bragu, a klub su napustili i Enner Valencia, Mergim Berisha, Dimitros Pelkas...

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Tursko prvenstvo će ove sezone biti zanimljivije nego ikad. Dosta je velikih imena stiglo u najveće klubove, uloženo je dosta novca i sigurno je da se čeka istinski spektakl.

Fener će sa Galatom i Bešiktašom voditi žestoku borbu za sami vrh, a prvenstvo počinjem za otprilike mjesec dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi