Bh. reprezentativac je već prežaljen: Stigla je zamjena za 12 i po miliona eura!

Bičakčić otišao, a Hoffenheim doveo sjajnog stopera

Bh. reprezentativac je već prežaljen: Stigla je zamjena za 12 i po miliona eura! · Zvanično

Eldar Ganibegović

Pomalo zaboravljeni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ermin Bičakčić, nedavno je nakon devet godina napustio Hoffenheim, koji je sada doveo novog stopera i to za 12 i po miliona eura od kojeg se mnogo očekuje.

Povreda 2020. godine u meču protiv Bayerna na kojem je čak postigao i pogodak, Ermina Bičakčića udaljila je od terena i nikada se nije vratio u najboljoj formi.

Bh. defanzivac je prije nekoliko dana i zvanično napustio Hoffenheim nakon devet godina provedenih u ovom klubu.

Nije dugo trebalo njemačkom Bundesligašu da dovede novog stopera, a on je stigao iz Fenerbahčea za 12 i po miliona eura.

U pitanju je reprezentativac Mađarske, Attila Szalai, koji je potpisao ugovor na četiri godine, odnosno do ljeta 2027. godine.

Oglasi

Kao dijete ovaj fudbaler igrao je za Vac i Vasas u Mađarskoj, no još u U15 kategoriji odlazi u austrijski Rapid gdje je i počeo karijeru kao senior. 

Igrao je zatim za Mezokovesd u Mađarskoj i Apollon na Kipru, prije no što je u januaru 2021. godine za 3,85 miliona eura otišao u Fenerbahče. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Reprezentativac Mađarske bi oje 35 puta i postigao jedan pogodak, a u mlađim selekcijama nastupio je 40 puta uz tri postignuta pogotka. 

Szalai je uvjerljivo najskuplje pojačanje Hoffenheima ovog ljeta. Ranije je stigao Bulter iz Schalkea za tri miliona eura i Justvan iz Paderborna za polovinu tog iznosa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi