Krunić: Nedostajali su mi momci i jedva sam čekao da dođem na okupljanje

Naš tim se punom parom sprema za Finsku

Krunić: Nedostajali su mi momci i jedva sam čekao da dođem na okupljanje

Endin Čaušević

Bh. reprezentacija igra u subotu u Zenici protiv Finske, a samo tri dana kasnije na istom terenu dočekujemo Ukrajinu.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine ovo su dvije odlučujuće utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, te su nam najvjerovatnije dovoljna i četiri boda da se plasiramo u baraž.

Naša ekipa u ponedjeljak se okupila u Sarajevu gdje se sprema za meč protiv Finske, a igrače najviše raduje što će Bilino polje konačno biti puno.

U tim se vraća i Rade Krunić koji prošlog mjeseca nije bio u konkurenciji za mečeve protiv Kazahstana i Ukrajine zbog povrede i sigurno je da će biti veliko pojačanje za tim Ivayla Peteva.

Krunić je poručio da se dobro osjeća i da je jedva čekao ponovo da dođe na okupljanje bh. reprezentacije.

"Dobro se osjećam i moram priznati da su mi nedostajali momci tako da sam jedva čekao da dođem na okupljanje. Naravno, svjesni smo šta nas čeka protiv Finske i Ukrajine, nema lakih utakmica, međutim imamo naš cilj i ja vjerujem da ćemo ga ostvariti. Poznajemo i jednog i drugog protivnika, ali važno je da sami odlučujemo i da je sve u našim rukama. Trenutno smo fokusirani samo na Finsku, spremamo se ozbiljno, motivisani smo i uz stopostotni angažman svakog od nas možemo ih pobijediti. Tek nakon ove utakmice razmišljaćemo o Ukrajini", rekao je Krunić.

Defanzivac Milana dodao je da je itekako sretan što se navijači vraćaju u punom broju i da se dana da će Bilino polje biti puno u subotu i utorak.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Svi volimo igrati pred punim tribinama, tako da me raduje povratak publike, i to što će stadion Bilino polje biti pun. Zaista nam je nedostajala ta euforija i ambijent koji ti daje 'krila' kad nam ponestaje snage. Moramo se dobro skoncentrisati da ne podlegnemo pritisku, mada lično smatram da to prije može da nas još više motiviše", dodao je Krunić.

Podsjećamo, utakmica između BiH i Ukrajine igra se u subotu od 15 sati, dok je meč protiv Ukrajine na rasporedu u utorak od 20:45 sati.

Top Komentari

Bhf111
Samo budite na zemlji, odigrajte pametno, i do zadnje sekunde bez opustanja. Idemo zmajeviii
6 0
amex
Tako je lave!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi