Italijanski savez pokrenuo istragu: Navijači Milana su prijetili svojim igračima?

Kreće preslušavanje i pregledavanje snimaka

Italijanski savez pokrenuo istragu: Navijači Milana su prijetili svojim igračima?

Esmer Oštraković

Ekipa Milana sinoć je poražena na gostovanju kod Spezije sa 2:0 i ovaj poraz za njih predstavlja veliki kiks u borbi za Ligu prvaka.

Sa druge strane ekipa Spezije je došla do jako važna tri boda kada je riječ o borbi za opstanak, te su upravo protiv Milana prekinuli niz od osam utakmica bez pobjede.

Nakon jako loše partije protiv Spezije, a i poraza od Intera od prije nekoliko dana, navijači Milana odlučili su da reaguju.

Naime, oni su svoje fudbalere, ali i trenera Piolija postrojili ispred tribine i vidljivo je bilo da niko od njih nije progovorio niti riječ.

Govorile su samo vođe navijačke grupe, a video ovog događaja veoma brzo je postao viralan i proširio se društvenim mrežama.

Već danas je objavljeno da su navijači Milana zbog svega što se desilo pod istragom Italijanskog fudbalskog saveza.

Oglasi

Razlog istrage jeste taj što su iz saveza primjetili da jedan od vođa navijača povišenim tonom priča igračima i treneru.

Sada iz saveza žele da utvrde da li se radilo o nekim prijetnjama ili samo o ohrabrivanju pred utakmicu sa Interom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na redu pregledavanje, ali i preslušavanje svih dostupnih snimaka, a tek tada će biti donesena odluka.

Utvrdi li se da su navijači prijetili svojim igračima policija protivn njih može pokrenuti postupak, a klub će biti kažnjen.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi