Velika noć za Speziju: Milan "zatvorio" vrata Lige prvaka
FOTO: EPA

Seria A

Velika noć za Speziju: Milan "zatvorio" vrata Lige prvaka

H. Zilić

Iznenađenje smo vidjeli u 35. kolu Serie A. Spezia je dočekala Milan i ostvarila velikim trijumf u borbi za opstanak. Slavili su sa 2:0 i Rossonere još više udaljili od Lige prvaka naredne sezone.

Milan je bolje otvorio susret. U sedmoj minuti Tonalli je imao dobru šansu, ostalo je 0:0.

Uzvraća Spezija preko Bourabije u 13. minuti, da bi Milan novu šansu imao u 19. minuti preko Origija.

Prije šanse Origija domaći su tražili penal, ali nakon pregledavanja VAR-a igra je nastavljena.

Hernandez sredinom prvog poluvremena propušta novu priliku za Milaneze, bila je obećavajuća šansa, a u finišu prvog poluvremena Espostio je bio neprecizan za Speziju i na odmor se odlazi rezultatom 0:0.

U nastavku slična igra na terenu, oba tima su imala svoje prilike, a u finišu eksplozija na stadionu među domaćim navijačima.

Oglasi

U 75. minuti Wisniewski je pogodio za 1:0 i taj gol kao da je zbunio Rossonere.

Novi udarac za goste iz Milana u 85. minuti kada Esposito pogađa za 2:0

Spezija je došla do velike ogromne pobjede i sada su na 30 bodova kao i Verona, tri kola prije kraja, Lecce je na 32, dok Cremonese ima 24 boda i meč manje, meč manje ima i Verona. Bit će uzbudljiva borba za opstanak u Seriji A. Sampdorija je matematički već u Seriji B.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je ovim porazom ostao na petoj poziciji 61 bodom, dva manje i utkamicom više od Intera, ali i četiri boda manje od trećeplasiranog Lazija.

Milanezi su sebi večeras možda i zatvorili vrata Lige prvaka naredne sezone.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Meleee
Juventusu ce biti oduzeto devet bodova tako da je sve otvoreno!
2 0
AcMilan_rosoneriBosna
Treba protjerati 7-8 igrača koji ne zaslužuju da nose dres Milana 0 zalaganje 0 želje bolje da je u23 5-6 igrača ubacio možda bi bio povoljni rezultat al kao navijač idemo do kraja se borimo za finale Lige Šampiona i 4 mjesto FORZA MILAN nažalost momci koji igraju ne mogu svaku utakmicu i kada se odmaraju onda se ove stvari dešavaju
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi