Izjava Capella odjeknula Italijom: Nakon meča u Napulju izdvojio je jedno ime i nije birao riječi
FOTO: EPA

Legendarni trener prokomentarisao plasman Milana u polufinale Lige prvaka

Izjava Capella odjeknula Italijom: Nakon meča u Napulju izdvojio je jedno ime i nije birao riječi

Haris Zilić

Milan večeras slavi, barem onaj crno-crveni dio grada mode. AC Milan je u polufinalu Lige prvaka, prvi put nakon 2007. godine.

Rossoneri su u revanšu četvrtine finala remizirali sa Napolijem 1:1, ali trijumf u prvom meču od 1:0 donio je ukupan zbir za Milaneze od 2:1 i prolazak među četiri najbolje ekipe na Starom konitnentu.

Crveno-crni iz Milana su odigrali zrelo, prije svega taktički, ali i pametno i borbeno trkački.

Po završetku utkamice nastupilo je velike slavlje igrača i navijača Milana, a tako će i Bosna i Hercegovina imati fudbalera u polufinalu Lige prvaka jer je Rade Krunić i večeras odigrao još jednu sjajnu partiju u dresu Rossonera.

Nakon utakmice oglasio se bivši trener Milana legendarni Fabio Capello.

"Ovo je velika stvar, ne znam šta da kažem u opim trenucima. Niko nije mogao vjerovati da Milan može dogurati ovako daleko", rekao je Capello, zatim nastavio:

Oglasi

"Pogodak su primili iz opuštanja jer su bili možda svjesni da se utakmica bliži kraju. Lijepo je bilo vidjeti kako se bore, koliko su požrtvovani."

Legendarni italijanski trener je na kraju izdvojo jedno ime:

"Ma taj Leao je nestvaran igrač. Nemoguće je zaustaviti ga kada krene u trku. Pravi strašnu razliku na terenu, ako nemate brzog igrača, teško da možete odgovoriti na njegove igre."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Upravo je pomenuti Leao napravio nevjerovatan prodor kroz odbranu Napolija i asistirao Giroud za pogodak u večerašnjoj utakmici.

Milan u polufinalu čeka boljeg iz duela Inter - Benfica. Nerazzuri su slavili u Lisabonu rezultatom 0:2 i sve smo bliže gradskom duelu u polufinalu Lige prvaka, ali i duelu bh. reprezentativaca Radeta Krunića i Edina Džeke.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

klub sa 7 liga prvaka , pa to je u glavama igrača sta znaci igrati za Milan , jednostavno gineš !!!
3 0
HarisADP
Ma mrs gnjdo jedna, kako ce vas inter izbacit
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi