Radeljić: Jedva čekam da zaigram protiv Džeke, naš klub nastavlja uživati u ovoj bajci

Bh. fudbaler dio Sheriffove nevjerovatne priče u Ligi prvaka

Radeljić: Jedva čekam da zaigram protiv Džeke, naš klub nastavlja uživati u ovoj bajci · Intervju

H. Zilić

Nova sezona Lige prvaka krenula je sa velikim iznenađenjem, ali i klubom koji je svakako vodeća tema u evropskim medijima.

Sheriff Tiraspol, prvak Moldavije u svom debitantskom nastupu u grupnoj fazi Lige prvaka savladao je Shakthar iz Donetska rezultatom 2:0.

Sheriff dolazi iz države koja ima veoma niske standarde, države u kojoj sport nije toliko razvijen, pa je ovaj rezultat itekako odjeknuo Evropom.

Dio ove sjajne priče je i bh. fudbaler Stjepan Radeljić. Bivši fudbaler Širokog Brijega i omladinskih selekcija Zrinjskog i Viteza upisao je minutažu protiv Shakthara, a nakon što je sve prenoćilo u intervju za SportSport.ba, opisao nam je trenutnu situaciju u klubu, Moldaviji, ali i otkrio tajne uspjeha ovog malog kluba sa istoka Evropa.

Prije svega Stjepane čestitke i komentar nakon velikog trijumf protiv Shakthara, kakva je atmosfera u ekipi?

"Hvala puno. Mogu reći da je atmosfera svakog dana sve bolja i bolja kako u klubu tako i u čitavom gradu, svi su stvarno presretni. Ovo je zaista ogroman rezultat.

Oglasi

Šta je tajna uspjeha Sheriffa? Koji je faktor ključan u ovoj priči?

"Tajna uspjeha naravno pored kvalitete je sigurno naše zajedništvo, ima nas stvarno iz različitih zemalja, ali svi smo zajedno u ovome i mislim kako se drugačije ne bi moglo."

Da li bi mogao napraviti poređenje moldavske lige i Premijer lige BiH? Milsami je recimo izbacio Sarajevo, da li je tu riječ o kvaliteti, infrastrukturi...?

"Pa mogu reći sigurno da je naša liga kvalitetnija nego moldavska, mislim da je u toj utakmici Sarajevu nedostajalo sreće jer da su zabili taj penal sigurno bi do kraja utakmice zabili još koji pogodak. Nema ovdje neke kvalitete, osim nas tu su još možda 2-3 ekipe prosječne."

Igraš Ligu prvaka, imaš minutažu u klubu. Da li se možda nadaš da budeš na radaru selektora Peteva?

Oglasi

"Da tako je zadovoljan sam minutažom, ali uvijek može bolje i mora. Dosad nije bilo nikakvog kontakta, ali sigurno da bi mi bilo drago ako bih dobio poziv, nije do mene, ja ću nastaviti raditi i nadati se pozivu."

A sada Real, Inter, dueli protiv Džeke?

"Pa stvarno ne znam šta bih vam rekao, jedva čekam te utakmice i nadam se minutaži i da zaigram protiv njih, a posebno protiv Džeke jer je naš najbolji reprezentativac."

Pratiš li Premijer ligu BiH? Koga vidiš u vrhu na kraju sezone?

"Pratim ligu i mogu reći da ce biti zanimljivo tokom cijele sezone, ali mislim da će na kraju Zrinjski odnijeti titulu prvaka jer imaju širok kadar i vrlo kvalitetne igrače."

Oglasi

Kakav je generalno život u Moldaviji. Smatraju je za zemlju sa jednim od najnižih standarda u Evropi. Koliko je to tačno?

"Da istina je to, Moldavija je baš siromašna država, standardi su niski i prosječna plata tu je oko 300 dolara što je zaista malo, tako da neki ljudi tu rade i po dva posla da prežive."

Da li su epiteti u klubu porasli ili Sheriff nastavlja da uživa u ovoj bajci?

"Sheriff nastavlja uživati, igramo bez pritiska, ostvarili smo svoje ciljeve i ovo sve sto slijedi je jedan bonus."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

I za kraj, koga vidiš kao osvajača Lige prvaka?

"Ima tu više kandidata za osvajanje, stvarno ne bih mogao reći nešto osim da će biti zanimljivo natjecanje kao i svake godine."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi