"Tretirali su me kao parazita, kao go*no, a sada igram za kikiriki, ali..."

Nainggolan otvorio dušu

"Tretirali su me kao parazita, kao go*no, a sada igram za kikiriki, ali..."

Esmer Oštraković

Ekipa SPAL-a trenutno se takmiči u Seriji B, a tamo se nalaze na 17. mjestu i do kraja sezone očekuje ih borba za ostanak u ligi.

Na klupi ove ekipe nalazi se legenda Rome, Daniele De Rossi, a najpoznatiji igrač u ekipi je njegov bivši saigrač, Radja Nainggolan.

On je godinama igrao na visokom nivou, ali je uvijek imao problema sa svojim ponašanjem, te je kao takav i zapamćen.

U tim iz Pescare stigao je iz Antwerpa u januarskom prijelaznom roku. On se odlučio da potpiše za Anwterp, tim iz svog rodnog grada, ali je napravio grešku.

Naime, u toku prvenstvene utakmice kamere su ga uhvatile kako na klupi za rezervne igrače puši električnu cigaretu. Nakon toga je otjeran u drugu ekipu, a zatim je raskinuo ugovor.

"Tretirali su me kao parazita, kao da sam go*no. Doveli su Overmarsa kao sportskog direktora da me vrati u prvi tim. Niko se nije usudio suprotstaviti predsjedniku. Nisam smio ući na glavni ulaz trening centra", rekao je Nainggolan", te je dodao:

Oglasi

"Kćerke su bile te zbog koji sam se vratio u belgiju. Gubio sam mnogo novca, ali to mi nije bio problem. Zbog predsjednika sam napustio Belgiju i to mu neću oprostiti. U SPAL-u sada igram za kikiriki, ali sa užitkom", rekao je Nainggolan.

O Nainggolanu je skoro govorio i Sabatini, koji je bio zadužen za dovođenje igrača u Romu.

“Sviđaju mi se svi igrači koje sam doveo u Romu, ali najviše me živcirao Nainggolan. Volim ga kao sina, ali on je kriminalac, neko sa stavom 'baš me briga'. Staviš pred njega 7-8 pića i on sve popije. On život tretira kao igru", rekao je Sabatin, dodavši:

“On je ekscentrik, saigrači su mu trebali više pomoći. Ne bi trebali prihvatiti njegov način postojanja, već ga snažno stigmatizirati. Uvijek je imao sve što je želio, ali na terenu je vrhunski igrač. Ono što sam vidio kod njega u Romi, nisam vidio kod drugih igrača", istakao je bivši sportski direktor Rimljana.

Walter Sabatini bio je sportski direktor kluba iz Rima 2011.-2016. Od januara do juna prošle godine radio je u Salernitani. 67-godišnjak je trenutno nezaposlen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi