"Volim ga kao sina, ali on je kriminalac"

Sabatini o Nainggolanu

"Volim ga kao sina, ali on je kriminalac"

E. Škorić

Bivši sportski direktor Rome Walter Sabatini dao je intervju za Gazzettu dello Sport, a u istom se dotakao i Radje Nainggolana, bivšeg igrača rimskog kluba.

Sabatini je bio zadužen za dovođenje igrača u Romu, pa je tako na Olimpico doveo i belgijskog veznjaka Radju Nainggolana, jednog od najživopisnijih nogometaša otkako je Serije A.

“Sviđaju mi se svi igrači koje sam doveo u Romu, ali najviše me živcirao Nainggolan. Volim ga kao sina, ali on je kriminalac, neko sa stavom 'baš me briga'. Staviš pred njega 7-8 pića i on sve popije. On život tretira kao igru", rekao je Sabatin, dodavši:

“On je ekscentrik, saigrači su mu trebali više pomoći. Ne bi trebali prihvatiti njegov način postojanja, već ga snažno stigmatizirati. Uvijek je imao sve što je želio, ali na terenu je vrhunski igrač. Ono što sam vidio kod njega u Romi, nisam vidio kod drugih igrača", istakao je bivši sportski direktor Rimljana.

67-godišnjak u AS Roma također je doveo Leandra Paredesa, koji trenutno predstavlja Juventus, gdje je na posudbi iz Paris Saint Germaina.

"Paredes me užasno iznevjerava. Kad ga vidim kako igra, pobjesnim. Njegova indolentnost je zapanjujuća. To je veliki talent. Ima viziju okomitih pasova kakvu nema niko drugi u Evropi, ali ono što pokazuje u Juveu izgleda kao igra za uspavljivanje", dodao je Sabatini.

Oglasi

Walter Sabatini bio je sportski direktor kluba iz Rima 2011.-2016. Od januara do juna prošle godine radio je u Salernitani. 67-godišnjak je trenutno nezaposlen.

No, nakratko da se vratimo na Nainggolana. On je trenutno član ekipe SPAL u Seriji B, a u Seriji A je igrao za Cagliari, Inter i Romu.

Početkom ove godine došlo je do raskida ugovora između Nainggolana i belgijskog Antwerpena, pa je iskusni vezista postao slobodan igrač.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nainggolan je prethodno u Belgiji bio suspendovan na tri mjeseca zbog toga što je uhvaćen da puši na klupi za rezerve.

"Tako je tužno što je tako moralo da se završi. Želim samo da kažem da sam upoznao mnogo dobrih ljudi, mnogo dobrih saigrača. Jedino što želim da poručim kolegama je da nastave borbu do cilja, plasmana u play-off. Želim im sve najbolje. To je to", napisao je Nainggolan.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi