Radnici Fiata u štrajku zbog dolaska Ronalda
Ronaldo će za četiri godine dobiti 120 miliona eura (Foto: EPA)

Kompanija finansira dolazak Portugalca

Radnici Fiata u štrajku zbog dolaska Ronalda

Midhat Šljivak

Radnici Fiata odlučili su krenuti u štrajk zbog činjenice da je ova kompanija odlučila finansirati dovođenje Cristiana Ronalda u Juventus.

Platu od 30 miliona eura na godišnjem nivou dobrim dijelom će finansirati Fiat koji se brine i o stabilnosti Juventusa, a činjenica da će Ronaldo dobiti toliko novca navela je radnike ove kompanije na štrajk.

Sindikat radnika se oglasio saopštenjem u kojem navode da je nedopustivo da se troše stotine miliona eura na dovođenje fudbalera.

"Neprihvatljivo je da su radnici Fiata konstantne ekonomske žrtve kompanije koja potom troši stotine miliona eura na dovođenje fudbalera. Rekli su nam da su vremena teška, da povećanja ne može biti zbog štednji i dok su radnici sve više stezali kaiš, kompanija je odlučila da uloži ogroman novac u samo jednog čovjeka", navodi se u saopštenju, te se dodaje:

"Je li ovo pošteno? Je li normalno da jedna osoba zarađuje milione, dok hiljade radnika sa zaradom ne mogu dočekati ni sredinu mjeseca. Svi smo mi zaposlenici istog vlasnika, ali ovakava razlika u tretmanu ne smije biti prihvatljiva. Radnici Fiata su napravili bogatstvo za najmanje tri generacije, a zauzvrat su dobili mizeriju. Kompanija je trebala investirati u nove modele automobila, u budućnost hiljada ljudi, umjesto u samo jednu osobu", piše u saopštenji i zatim je najavljen štrajk.

"Iz svih razloga koji su saopšteni iznad Sindikat je najavio štraj za nedjelju 15. juli i utorak 17. jula", rečeno je od strane radnika Fiata.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Cristiano Ronaldo će u Juventusu imati platu od 30 miliona eura po sezoni i za četiri godine će dobiti ukupno 120 miliona eura.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi