Radnički šokirao Travnik na Piroti

Radnički slavio protiv Travnika

Radnički šokirao Travnik na Piroti

M. Šljivak

Fudbaleri Radničkog iz Lukavca savladali su kao gosti na Piroti ekipu Travnika s 2:0 u prvom susretu osmine finala Kupa BiH.

Gosti su dobro ušli u meč i nakon 14 minuta igre su stigli do vodstva. Adin Džafić je zatresao mrežu Strike za prednost gostiju od 1:0.

Travnik potom preuzima inicijativu. Stvorili su nekoliko dobrih šansi pred golom Nikolića, a uspjeli su pogoditi i stativu. 

Golman gostiju je izrastao u pravog junaka ovog susreta. Do kraja prvog dijela je spasio nekoliko sjajnih šansi, da bi istim tempom nastavio i u nastavku. 

Nikolić je branio sve. Domaći su pokušavali, ali je on bio sjajan na golu, da bi Radnički preko Junuzovića pogodili za velikih 2:0, i tako tim iz Lukavca ima velike šanse za plasman u četvrtfinale Kupa BiH.

Kup BiH, osmina finala:

Travnik - Radnički 0:2 (Džafić 14', Junuzović 90+3')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Travnik: Strika, Terzić, Hasanhodžić, Čurić, Zajmović, Šivšić, Dudić, Fazlić, Kobiljar, Kovač, Čivić

Radnički: Nikolić, Musić, Jogunčić, Konjhodžić, Kuduzović, Selamović, Mujkić, Džafić, Jahić, Terzić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.