Radnik poslije penala izbacio Famos i plasirao se u finale

Memorijalni turnir "4. Viteška"

Radnik poslije penala izbacio Famos i plasirao se u finale

Admin Čaušević, foto: S. Bošković

U prvom polufinalnom duelu Memorijalnog turnira "4. Viteška" sastail su se Famos i Radnik. Poslije penal serije bolja je bila ekipa iz Hadžića sa 4:5.

Domaći su bili bolji rival u prvom duelu, imali su nekoliko konkretnih prilika. U 18. minuti Repuh je iz dobre pozicije šutirao preko gola.

U 29. minuti lijepa kombinacija igrača Famosa, ali je Kreho sa vrha kaznenog prostora šutirao preko gola, da bi minut kasnije Fejzić blokirao jedan opasan šut.

Radnik je finišu prvog poluvremena napravio blagi pritisak, a najbolju priliku imao je Fejzić koji nije najbolje zahvatio loptu glavom.

Ekipa iz Hadžića je ušla bolje u nastavak utakmice. U 63. minuti mogli su gosti i povesti, opasan šut Osmanovića sa 20-ak metara uspio je odbraniti golman Famosa.

U finišu meča težiste igre se prebacilo na polovicu domaćih. Veliku šansu u 81. minuti propustio je Selimović koji glavom sa nekoliko metar šutira preko gola.

Regularni dio završen je bez golova, pa su penala odlučili pobjednika prvog polufinalnog para. 

Nakon dvije serije bilo je 1:1 jer su Terzić i Ćutahija odbranili po jedan kazneni udarac. Poslije pet serije rezultat je glasio 4:4.

Ključna je bila šesta serija kada je Ćutahija odbranio penal Ajdinoviću za 5:4 i plasman u finale.

Inače, turnir u Hrasnici održava se u čast svih poginulih boraca 4. Viteške brigade koja je formirana prije 27 godina te je tokom agresije na BiH čuvala kapije Sarajeva.

Famos - Radnik Hadžići 0:0 (4:5 pp)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Famos: Krnetić, Inajetović, Smajović, Tahmaz, Torlaković, Pleh, Torlak, Kreho, Repuh, Nezić i Špiodić.

Radnik: Radnik: Mudželet, Kovačević, Klačar, Fejzić, Kalem, Konjhodžić, Bešić, Podrug, Vladavić i Zukić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti