Ulog ogroman, pritisak velik: U Bijeljini odigran meč od velikog značaja, uzbuđenja nije nedostajalo

Remi Radnika i Posušja

Ulog ogroman, pritisak velik: U Bijeljini odigran meč od velikog značaja, uzbuđenja nije nedostajalo

E. Škorić

Susret 28. kola Premijer lige BiH između Radnika i Posušja završen je nepopularnim rezultatom 0:0.

Pod velikim pritiskom ušli su u ovaj meč nogometaši Radnika i Posušja. Bilo je za očekivati veliku napetost, ali unatoč tome gledali smo jedan otvoren duel, mada je ovdje Radnik bio mnogo više u situaciji da "mora" pobijediti, shodno tome je više napadao i želio doći do gola.

U duelu posljednjeplasiranog Radnika i devetoplasiranog Posušja na kraju mreže su mirovale, mada je viđen veliki broj konkretnih prilika, a zadovoljniji će svakako biti gosti, koji će ipak još strepiti za opstanak u eliti, bez obzira što su u puno boljoj situaciji od današnjeg rivala.

Utakmica je inače počela minutom šutnje, odala se počast Mili Zeleniki, futsaleru MNK Hercegovina Široki Brijeg koji je nedavno izgubio život u saobraćajnoj nesreći.

Bolje je meč otvorio tim Posušja, da bi potom inicijativu preuzeo Radnik, koji je vezao dvije prilike preko Škrijelja i Pantelića. U 11. minuti velika šansa za domaće, ali Horkaš brani udarac Sušića, da bi potom Škrijelj pucao preko gola iz dobre pozicije.

Još bolju šansu imalo je Posušje u 31. minuti. Bešlić je ubacio u peterac domaćih, ali jedan od gostujućih igrača loptu šutira pored gola Muminovića.

Oglasi

Radnik je u 51. minuti mogao do vodstva. Pantelić je izašao sam na golmana Horkaša, pokušao ga je predriblati, ali je ovaj bio skoncentrisan i zaustavlja ga. U ostatku meča, Radnik je napadao u želji da dođe do velike pobjede, ali je čvrsta zadnja linija Posušaka sve izdržala. 

Najbolju šansu imao je Radnik preko Uroševišća u 76. minuti, kada je s nekoliko metara malo iskosa s lijeve strane promašio možda i opstanak svog tima u Premijer ligi i naredne sezone.

I gosti su pokušavali iz kontri do gola, no danas nije išlo, mada će ovaj bod njima itekako biti važan u borbi za opstanak. Vidjet ćemo koliko će značiti Radniku na kraju.

U sljedećem kolu Radnik ide na jako teško gostovanje Sarajevu, dok će Posušje ugostiti ekipu Leotara u još jednom derbiju donjeg dijela tabele.

Radnik - Posušje 0:0

FK Radnik: Muminović, Nikić, Sušić, Vasić, Blagojević, Ristanović, Škrijelj, Živković, Đorić, Pantelić, Šubert.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Posušje: Horkaš, Milanović, Bešlić, Landeka, Krišto, Maglica, Serdarušić, Pavković, Lučić, Horić, Lauš.

Top Komentari

stjepan96
Radnik zalutao u Premijer ligu... Teren oranica samo takva... Kao domaćini su očajni, u prijenosu čuješ jabanje majki u više navrata... Želim im ispadanje i da se više ne pojavljuju u najvišem rangu bh. fudbala.. Pozz iz Mostara Sretno posušaci, bod je odličan na ovom tzv. terenu!
4 0
bk123
Za Posušje bod ko kuća
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi