Radnik prvi startao, Beća optimista
FOTO: Facebook FK Radnik Hadžići

Očekuje se saradnja sa Željezničarom i Sarajevom

Radnik prvi startao, Beća optimista

S. Mlaćo

Prvi klub koji je startao sa pripremama za novu sezonu Prve lige FBiH je Radnik iz Hadžića. Nakon osvajanja titule u Drugoj ligi Centar, u Radniku su ozbiljno shvatili posao, a jučerašnjoj prozivci odazvalo se 30-tak nogometaša.

Damir Beća, šef struke Radnika, ističe da je ovaj klub prvi startao kako bi on i njegove kolege uvidjele kvalitet nogometaša na probi, a uskoro se očekuju i prva pojačanja.

"Plan prvih sedam dana je da vidimo nogometaše na probi. Što bude za nas, to ćemo zadržati, a već imamo dogovoreno učešće na turniru u Hrasnici gdje će biti i Željezničar, Velež, te Famos. Radit ćemo za sada jednom dnevno", ističe Beća na početku razgovora za SportSport.ba.

Pojačanja će sigurno biti.

"Sigurno da ćemo se pojačati. Opet sve zavisi od ovih momaka na probi, da vidimo koga ćemo zadržati i šta nam je onda potrebno. Znamo na kojim pozicijama su potrebna pojačanja, ali imena još uvijek nismo definisali".

U Hadžiće će sigurno na posudbu stići pojedini nogometaši Željezničara i Sarajeva, koji će tako dodatno iskustvo probati steći u federalnom prvoligašu.

"Načelno imamo dogovor sa oba kluba. Irfan Redžepagić to riješava, a i ja sam pričao sa Amarom Osimom. To bi bila 3-4 nogometaša, ali kvalitetna i koja će sigurno biti pojačanja. Oni već rade sa svojim klubovima i neće imati problema kada se priključe nama, čak šta više, vjerovatno će biti i spremniji".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

O ambicijama kluba iz Hadžića kaže.

"Mi smo novi i znamo da je prva godina najteža. Deset godina sam radio kao trener u Prvoj ligi, znam kako liga 'diše'. Pokušat ćemo da budemo stabilan prvoligaš uz afirmaciju naših mladih igrača. To je neki cilj", dodao je Beća na kraju razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi