Radnik razbio Bratstvo, novi gol mladog Jusupovića

Prva liga FBiH

Radnik razbio Bratstvo, novi gol mladog Jusupovića

E. Škorić

Radnik je u susretu 14. kola Prve lige FBiH nadigrao Bratstvo i slavio je s 3:0.

Iako se očekivala neizvjesna utakmica u Hadžićima, Radnik je na kraju lagano došao do pobjede nad gostima iz Gračanice.

Već na startu šansa za domaće, kada Šehić direktno iz kornera pogađa prečku, a isti igrač u 16. minuti šutira malo pored gola.

Prvi gol viđen je u 23. minuti, kada je Konjhodžić zatresao mrežu gostujućeg tima. Potom prijete gosti preko Alihodžića i Bajića, no domaći se brane.

Na startu drugog dijela šok za goste, pošto je direktan crveni karton dobio Duraković, a sa igračem više Radnik postiže još dva gola.

Šehić je udvostručio prednost domaćih, a onda maldi Jusupović u 83. postiže gol za konačnih 3:0. Ovaj 17-godišnjak je tako nastavio sa sjajnim partijama, jer je u prošlom kolu upisao i prvu asistenciju, a danas zatresao mrežu.

Radnik ostaje na dnu, ali s ovom pobjedom ima 13 bodova i vraća se u igru za opstanak, dok Bratstvo ima samo bod više i također je u opasnoj zoni.

Radnik - Bratstvo 3:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Radnik: Mudžele, Kovačević, Hasanović, Konjhodžić, Kazić, Šehić, Vladavić, Mešić, Osmanović, Kurtović, Klačar.

NK Bratstvo: Divković, Alihodžić, Mićunović, Diabang, Jaganjac, Duraković, Salkić, Stojanov, Bajić, Šuša, Mujčić.

Top Komentari

Terminator
Koga ova liga interesuje.Sve lopovi od uprava klubova pa do sudija.Zbog pojedinaca da peru pare i lopova u i oko klubova ovo je dno dna.U Slavenu moraš da bi smjenio upravu početi rat.Nedaju ljudi funkcija.Pare,pare isamo pare dabogda im za dženaza trebale.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi