Radnik siguran, Vitezu bod, Džinić junak Krajine

Druga liga Federacije BiH grupa Zapad

Radnik siguran, Vitezu bod, Džinić junak Krajine

S. Mlaćo

Nakon što su jučer odigrana dva duela, danas su u Drugoj ligi Federacije grupa Zapad odigrana još tri susreta.

U Kiseljaku su snage odmjerili Kiseljak i FK Vitez, a mreže se nakon 90. minuta nisu tresle. 

Radnik iz Donjeg Vakufa na svom terenu deklasirao je Busovaču sa 4:0, te pokazao da ima ozbiljne ambicije u drugom dijelu sezone. Za tim iz Donjeg Vakufa su pogađali u prvom poluvremenu Mirnes Došlić, Edin Smajlović i Emrah Ćosić, da bi za konačnih 4:0 u 77. minuti svojim drugim pogotkom postavio Edin Smajlović.

Zanimljiv meč viđen je u Turbetu gdje je Krajina sa 2:1 savladala Vlašić. Gosti dolaze u vodstvo u 24. minuti preko Nermina Džinića, a domaći se vraćaju u 71. minuti preko Abdela Rosića. Veoma važnu pobjedu Krajini u trećoj minuti sudijske nadoknade donosi svojim drugim pogotkom Nermin Džinić.

Na tabeli je prva Iskra iz Bugojna sa 32 boda, dok je FK Vitez drugi sa 28. Radnik ima 25, Krajina 24, a Kiseljak 23. Na posljednjem mjestu je Ključ sa sedam, dok Podgrmeč ima osam osvojenih bodova. 

Rezultati 14. kola Druge lige FBiH grupa Zapad:

Sloga - Ključ (nije odigrano)

Podgrmeč - Bratstvo 1:0

Kiseljak - FK Vitez 0:0

Vlašić - Krajina 1:2

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Radnik DV - Busovača 4:0

NK Iskra - Vitez 4:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi