Berberović: U drugom dijelu sezone nadoknaditi propušteno

Trener cazinske Krajine

Berberović: U drugom dijelu sezone nadoknaditi propušteno

S. Mlaćo

Krajina iz Cazina prvi dio sezone u Drugoj ligi Federacije BiH grupa Zapad završila je na petom mjestu sa 21 osvojenim bodom, osam manje u odnosu na prvoplasiranu Iskru iz Bugojna.

I pored ne baš dobrih igara, u Cazinu su optimisti kada je u pitanju drugi dio sezone.

"Što se tiče same pozicije može se primijetiti da je prvih četiri-pet klubova u razmaku nekoliko bodova, što i nije nedostižno. Što se tiče Krajine, peto mjesto se onako na prvu čini kao neuspjeh, ali bitno je da smo mi tu konkurentni i samim time imamo solidnu podlogu da u drugoj polusezoni napadnemo i sami vrh tabele, tim prije što nam u Cazin dolaze ekipa Viteza, Kiseljaka i Radnika. Ono što je malo poznato jeste to da je za razliku od prethodne sezone u kojoj je Krajina bila prvak sada bilo sedam igrača manje koji su bili nosioci igre, a šansu su dobili juniori od kojih su neki i zadovoljili, te pokazali da se na njih može i mora računati u drugoj polusezoni i upravo je to naš najveći dobitak", kazao je za SportSport.ba trener Krajine Muhamed Berberović. 

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Iako osam bodova Iskre nije mala prednost, u Cazinu ističu da sezona nije riješena.

"Ekipa Iskre iz Bugojna je jesenji prvak i ja im ovim putem čestitam. Radi se o jednoj mladoj, ali i talentovanoj ekipi koja ima glavu i rep. Bili su najkonstantniji i zato su tu gdje jesu, ma da je na mene najbolji utisak ostavila ekipa Viteza, a ni ekipa Radnika iz Donjeg Vakufa nije slučajno na tabeli na mjestu na kojem jeste. Činjenica je da su sve ekipe iz SBK-a bolje plasirane od ekipa sa USK-a sa izuzetkom Krajine i to je nešto što zahtjeva jednu kvalitetnu analizu. Činjenica je i to da se u USK-u svake godine igra "lošiji" nogomet, tereni su lošiji i veliki je odljev mladih igrača u evropske zemlje što će biti veliki problem. Što se tiče Krajine,  mi smo već poduzeli određene korake, te smo već sada s doveli dva pojačanja i to u pravom smislu te riječi. U toku su pregovori sa još dva igrača iz Prve lige Federacije BiH s kojima bi bili konkurenti za vrh tabele. Igrači su trenutno na odmoru, dobili su određene zadatke i već se zna da pripreme počinju 23.01. naredne godine. Na nama je da se dobro pripremimo kako bi nadoknadili propušteno i ponovili prošlogodišnji rezultat", dodao je Berberović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi