Zabrana registracije igrača za četiri kluba, među njima i jedan iz BiH!

Radnik u problemu

Zabrana registracije igrača za četiri kluba, među njima i jedan iz BiH!

E. Ganibegović

Četiri kluba dobila su zabrane registrovanja novih igrača, a među njima je i jedan bh. klub koji je ove sezone igrao četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH objavio je saopštenje u kojima objašnjava razloge kazne za četiri pomenuta kluba.

Tako je Valetta s Malte kažnjena zbog toga što nije izvršila svoje obaveze prema bh. napadaču Harisu Dilaveru. 

Austrijski Mauerwerk nije izvršio obaveze prema treneru Igoru Joviću, a Prishtina prema Drilonu Cenaju, pa su i oni blokirani. 

Što se tiče pomenutog bh. kluba, u pitanju je bijeljinski Radnik koji se s kaznom suočava zbog neizvršenih obaveza prema bivšeg igraču Ivanu Đoriću.

Oglasi

Pomenutim timovima upitne su i licence za narednu takmičarsku sezonu, javlja Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH.

𝑍𝐴𝐵𝑅𝐴𝑁𝐴 𝑅𝐸𝐺𝐼𝑆𝑇𝑅𝐴𝐶𝐼𝐽𝐸 𝑁𝑂𝑉𝐼𝐻 𝐼𝐺𝑅𝐴𝐶̌𝐴 𝑍𝐴 𝐶̌𝐸𝑇𝐼𝑅𝐼 𝐾𝐿𝑈𝐵𝐴! Četiri fudbalska kluba suočena su sa zabranom registracije novih...

Posted by Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH on Thursday, April 27, 2023

Vidjet ćemo šta će biti od svega, te kada će i da li pomenuti klubovi izvršiti obaveze prema navedenim licima.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Jasno, nas u Bosni i Hercegovini najviše zanima situacija s Radnikom koji je do prošle sezone bio stabilan premijerligaš, a prije nekoliko godina i osvajač Kupa BiH te predstavnik naše zemlje u Evropi.

Radnik je trenutno peti u Prvoj ligi manjeg bh. entiteta s 45 bodova, 23 manje od vodeće Krupe. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi