Rendulić: Zahvaljujući golmanu Radnika razlika nije bila veća

Đurić kaže da su dali maksimum

Rendulić: Zahvaljujući golmanu Radnika razlika nije bila veća

E. Ganibegović

U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine Zrinjski je kao gost s 1:3 slavio protiv Radnika u Bijeljini u kombinovanom sastavu. Nakon meča su svoje viđenje iznijeli treneri obje ekipe. 

Nakon utakmice treneri oba tima bili su složni u tome da je razlika u kvaliteti evidentna.

Prvi je riječ dobio trener Radnika Velibor Đurić, koji kaže da je u ovom trenutku ovo maksimum njegovih momaka.

"Čestitam gostima na zasluženoj pobjedi. Mojim momcima nemam šta da zamjerim. Mi smo dali svoj maksimum u ovom trenutku i okrećemo se daljim obavezama", kazao je Đurić, pa dodao:

"Ima do revanša još petnaestak dana. Dat ćemo svoj maksimum kao i u ovoj utakmici i to je to."

Krunoslav Rendulić, nasljednik Sergeja Jakirovića na klupi Plemića, još uvijek zna samo za pobjede u zvaničnim utakmicama, a i nakon ove je itekako imao razloga da bude zadovoljan.

Oglasi

"Mi smo se pripremali na način da se igra jedna utakmica, da nam je ovo utakmica koja garantuje prolaz. Odigrali smo kvalitetno, od prve sekunde se vidjela razlika u kvaliteti koja je evidentna.

Prvi gol je usmjerio utakmicu. Drugo poluvrijeme, imali smo još neke šanse zaista dobre koje nismo iskoristili. Njihov golman je bio na vrhunskom nivou tako da zahvaljujući njemu razlika nije veća.

Imamo gust raspored. Neke igrače nismo ni vodili kao što su Barišić i Bilbija. Dosta smo izrotirali tim, šest novih igrača, svi su zadovoljili, bili dobti, kvalitetni i ništa, idemo dalje, čeka nas utakmica u nedjelju.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Podsjetimo, za Zrinjski su danas pogađali Zlomislić, Kiš i Jakovljević, dok je počasni pogodak za Radnik postigao Ristić.

Plemići suvereno gaze i ka novoj tituli prvaka Bosne i Hercegovine. U Premijer ligi su prvi s 42 boda, šest više i utakmicom manje od Borca i Širokog Brijega, dok Radnik sada čeka manja pauza jer je Prva liga manjeg entiteta odgođena za sedam dana zbog vremenskih neprilika.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jugovina
Jednostavno, bravo!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi