Održan historijski sastanak: Sadašnji i bivši premijerligaš postaju jedno?
FOTO: FK Radnik/Facebook

Opipava se puls javnosti

Održan historijski sastanak: Sadašnji i bivši premijerligaš postaju jedno?

A. Čaušević

U svijetu sporta posljednjih decenija spajanje dva kolektiva u jedno uopšte nije čudo. Ta ideja bi uskoro mogla zaživjeti i u Semberiji. 

Radnik, posljednjih godina jedan od stabilnijih premijerligaša bi uskoro mogao u fuziju sa Zvijezdom 09 koja je iz bh. elite ispala prošle sezone.

Informacije sa sjeveroistoka Bosne i Hercegovine govore da je proteklih dana već održan sastanak čelnih ljudi dva kluba na tu temu, Predraga Perkovića s jedne te Borisa Stanišića s druge strane. Sastanak je incirao Savo Milošević.

Ukoliko dođe do fuzije klub bi nastavio funkcionisati pod imenom FK Radnik i naslijedio bi kompletnu tradiciju Bijeljinaca, a "alfa i omega" bi postao Stanišić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Semberiji se još uvijek ispipava puls javnosti i čekaju se prve reakcije. Međutim, činjenica je da fuzija Radnika i Zvijezde 09 više nije utopija već realnost jer bi oba kluba na kraju profitirala.

Radniku bi bila garantovana finansijska stabilnost, dok bi Zvijezda 09 kroz Premijer ligu mogla prvo afirmisati, a zatim i valorizovati mlade i talentovane fudbalere iz svoje akademije.

Top Komentari

BN78
Titula uskoro stanuje u Bijeljini.Javno-privstno partnerstvo.Klub koji će imati 3 vještačka terena,5 pomoćnih travnstih i tri glavna(jedan za Evropu,drugi za PL,treći za Kup Republike Srpske).Akademija FK Radnik Bijeljina,ponos ravnice.
2 13
user1596870987
E cuj opipava se puls javnosti, pa ne spajaju se Bayern i Real yebote
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi