Radnikova nevjerovatna polusezona, neočekivan poraz Borac
Radnik gazi ka Prvoj ligi FBiH

Druga liga Sjever

Radnikova nevjerovatna polusezona, neočekivan poraz Borac

S. Mlaćo

Dugo će u Radniku iz Hadžića pamtiti prvi dio sezone Druge lige Centar. Naime, tim iz Hadžića je u 14 utakmica upisao isto toliko pobjeda uz gol razliku 50:6.

Danas su izabranici Damira Beće savladali u Maglaju Moševac 1:0 pogotkom Tarik Zukić.

Drugoplasirani Borac iz Jelaha pomalo neočekivano poražen je do Bosne Union na svom terenu sa minimalnih 1:0. Domaćima je presudio Amar Kadić u 17. minuti.

Azot i NK Vis Simm Bau su remizirali 1:1 (Admir Raščić - Mirnad Spahić), dok je Krivaja 3:1 savladala SAŠK Napredak. Idriz Hodžić je pogdio za 1:0, na 2:0 je povisio Admir Omerović, dok je nadu gostima vratio u 63. minuti Edis Husović. Konačni 3:1 postavio je Mirsad Šijerkić petnaest mnuta prije kraja.

Žepče je na svom terenu deklasiralo Famos 4:1. Dva puta je za domaće pogađao Kenan Grahić, a po jednom Fahir Omerdić i Ivan Martinović. Jedini strijelac za goste bio je Meris Tahmaz.

Osam pogodaka vidjela je malobrojna publika u duelu Jedinstva i Usore. Bilo je 6:2 za goste. Strijelci za goste bili su po dva puta Ilić Stefan i Dragan Todić, te po jednom Antonio Avgustinović i Branislav Mićanović. Za domaće su pogađali Sado Hodžić i Amar Suša.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Pobjeda je savladala lijaš 4:3. Domaći su vodili 2:0 pogocima Dalibora Michellinija i Hajrudina Čamdžića, da bi na 2:1 smanjio Alija Karišik. Na 3:1 je povisio Haris Halilovič, da bi se gosti vratili sa dva pogotka Ismara Čomage. Konačnih 4.3 postavio je šest minuta prije kraja Aldin Bahtića.

Radnik je prvi sa 42 osvojena boda, Borac iz Jelaha ima 31, a Ilijaš 28. Moševac je četvrtoplasirani sa 26.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi