Radnik ponovo slavio, Borac ubjedljiv, veliki preokret Pobjede

Druga liga Centar

Radnik ponovo slavio, Borac ubjedljiv, veliki preokret Pobjede

S. Mlaćo

Radnik je upisao 11 pobjedu u Drugoj ligi Centar. u ovom kolu tim iz Hadžića je savladao Azot 2:1 ( 2x Alden Vladavić -Bakir Oković), dok je istim rezultatom NK Vis Simm Bau bio bolji od Žepča ( Eldin Suljić, Edin Husaković - Andrej Jurić).

Ilijaš je slavio kod Bosne Union 2:0, a strijelci za goste bili su Alen Šabić i Fijad Mehanović. Ubjedljiv je u ovom kolu bio Borac iz Jelaha koji je u Maglaju savladao Natron 5:0.

Za goste su pogađali Kenan Mudrov, Vedad Mudrov, Denis Zelenković, Kasim Osmić i Harun Mudrov.

Usora je nadigrala Krivaju 3:2 ( 2x Branislav Micanović, Stipo Pešić - 2x Idriz Hodžić), a gostujuću pobjedu vidjeli smo i u duelu Famosa i Moševca (1:3). Junak gostiju bio je Ermin Vehabović strijelac jedinog pogotka i dvostruki asistent, a mrežu domaćih dva puta je zatresao Ferid Delić. Jedini pogodak za domaće djelo je Senada Sarajkića.

Veliki preokret vidjeli smo u duelu Sašk Napredka i Pobjede. Domaći su vodili 3:1 nakon prvog dijela. Mrežu golmana gostiju Jaćimovića zatresli su Edis Husović, Mahir Duro i Behadem Muminović, a za goste je pogodio Enver Buljubašić.

Ipak, Pobjeda se u nastavku budi i dolazi do tri boda. Na 3:2 je drugim pogotkom smanjio Buljubašić, dok je 3:3 bilo u 67. minuti. Strijelac je bio Samir Kondžić. Pobjedu gostima donosi Nedim Spahić pogotkom u drugoj minuti sudijske nadoknade. Nakon meča domaći su napali službena lica, pa je bilo posla i za policiju.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Radnik je prvi sa 33 osvojena boda, Borac ima 28, a Ilijaš i Moševac po 22.

Tabela Druge lige Centar

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi